Държавната агенция за закрила на детето и специалисти от академичния

...
Коментари Харесай

ДАЗД създаде интерактивни книги за развитието на силните страни на децата |

Държавната организация за протекция на детето и експерти от университетския състав на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ сътвориха две интерактивни книги в поддръжка на децата. 

Идеята e на ръководителя на ДАЗД доктор Елеонора Лилова, която се опира на сериозните доказателства в научните среди, че развиването на мощните страни на характера въздейства положително върху живота, щастието, търсенето на смисъл и задоволеност в връзките с другите хора и оказва помощ за справяне с провокациите. Силните страни са пътищата, които могат да отведат хората до реализиране на техните цели и фантазии, както и да им оказват помощ да изградят по-добри връзки с другите, както и да развият своите качества и гении.

„ Всичко в всекидневието става доста по-лесно, когато детето усети, че е неповторимо и никой не наподобява навръх него. Именно в това се крие суперсилата на всяко едно човешко създание. С нашите работни книги оказваме помощ на децата да открият и развият своите мощни страни, с цел да бъдат сполучливи и уверени в себе си. “

Д-р Елеонора Лилова

Работна книга за деца от 10 до 18 години оказва помощ на децата да открият своите благоприятни условия и да развият мощните страни на характера си. Тази книга учи децата да употребяват най-хубавото от себе си, с цел да се оправят с провокациите на деня. Тя е.

Ако децата се усещат отегчени в учебно заведение, разсеяни, незаинтересовани, чакат с неспокойствие да свърши последният час или нямат предпочитание да вършат нещо друго, значи е време да си зададат въпроса: Каква моя мощ мога да употребявам, с цел да имам забавен метод на живот?

Тази книга оказва помощ на децата да открият отговори: Кои са моите мощни страни; С какво могат да ми оказват помощ в опита да намеря себе; Дали всички мощни страни имат значение за моя Аз; Как мога да ги развия – какви интензивности и извършения са ми нужни.

Децата могат да се извърнат към самите себе си, да виждат, че доста по-лесно откриват своите слаби места, в сравнение с мощните, че посвещават доста повече време на слабите места, в сравнение с мощните. Ето още едно предизвикателство – дали поемането по пътя на развиването на мощните страни не подсигурява по-голям триумф в постигането на Вашите цели и фантазии.
Втората книга е електронно Методическо управление в помощ на родители, учители и експерти, работещи с деца, което е

Методическото управление показва благоприятни условия за работа на възрастните с децата. То показва извършения, които оказват помощ да развият чувствителност към своите мощни страни, което е и изискване за ефикасното образуване на процеса на развиване на мощните страни при децата.

Двете книги могат да се употребяват напълно в електронна среда – от компютъра, таблета или телефона. Авторите съчетават потребното и занимателното в книгите и оказват помощ на децата и хората, които им оказват помощ да се справяте с провокациите и компликациите, да развият своите качества, с цел да откриете най-хубавото от себе си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР