Държавната агенция за национална сигурност потвърди информацията на “Фокус“, че

...
Държавната агенция за национална сигурност потвърди информацията на “Фокус“, че
Коментари Харесай

ДАНС с удар по ПП-ДБ: Кандидатът им за шеф на НЗОК е нарушил Закона срещу изпирането на пари

Държавната организация за национална сигурност удостовери информацията на “Фокус “, че претендентът за началник на НЗОК е нарушил Закона против изпирането на пари.
Преди два дни Станимир Михайлов сподели, че е разгласил действителния притежател на компанията (бел. ред. – „ Балкан заем “ АД “), в която е изпълнителен шеф и по този метод е извършил условията на закона, предава Нова.
“Като съветник през 2018 или 2019 година по отношение на промени в закона за ограниченията против изпирането на мръсните пари, аз персонално подписах уведомление-декларация до ДАНС, в което съм показал кои са крайните притежатели, с какво тъкмо се занимава компанията и всичката останала информация, която беше поискана “, безапелационен беше Михайлов пред депутатите в здравна комисия, където той беше на чуване.
Днес обаче от ДАНС опровергават това негово изказване. В свое писмо, качено на уеб страницата на Народното събрание, организацията написа, че в никакъв случай не е получавала документ от Станимир Михайлов.
“След осъществена служебна инспекция е установено, че в ДАНС не е постъпвала декларация по отношение на действителния притежател на „ Балкан заем “ АД “, показва ръководителят на ДАНС Пламен Тончев.
Станимир Михайлов е единствен претендент за шеф на НЗОК, номиниран от коалиция ПП-ДБ. В петък следва избирането му за шеф на НЗОК. До момента остава мистерия кой е действителният притежател на компания „ Балкан заем “ АД, където Станимир Михайлов е акционер и шеф.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР