Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) проверява българска банка заради

...
Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) проверява българска банка заради
Коментари Харесай

Каролев: Ще трябва да има уволнения, ако службите са закъснели за Венецуела

Държавната организация за национална сигурност (ДАНС) ревизира българска банка поради парични преводи, получавани от Венецуела. Става дума за милиони евро с източник Държавната петролна корпорация на Венецуела.

Как е работила схемата - посетител по тематиката в Сутрешния блок на Българска национална телевизия беше икономистът Владимир Каролев.

Преди повече от седмица туит на венецуелски народен представител се завъртя в мрежата, в него беше упомената и България. Де факто - това се оказа правилно. Във Венецуела сега има двувластие - Народното събрание е под контрола на опозицията, а Мадуро управлява изпълнителната власт. Така че, най-вероятно този народен представител е имал контакти с Държавната петролна асоциация и е схванал, че се изнасят пари, изясни Каролев.

Всеки българин може да открие сметка, в случай че даде пълномощие на юриста си, в което са разказани съответните цели. Службите сами би трябвало да потърсят отговорите и в случай че са закъснели, ще би трябвало да има уволнения, добави икономистът.
Владимир Каролев, икономист: У нас има много мощен надзор, в случай че някой желае да си прави работата. За всички суми над 10 000 сте длъжни да пишете декларация от кое място е произходът на парите и едно от копията отива в ДАНС, където би трябвало да има чиновници, които наблюдават. В самия факт, че са преведени парите, няма нищо нелегално. Може да бъде нелегално основанието за превод.
Нека не става суматоха по този въпрос, прикани специалистът. Според Каролев, парични преводи от Венецуела не е имало в България, употребявани са и доста други банки. Не мисля, че това е някакъв огромен позор за страната, сподели още икономистът.
 ДАНС ревизира българска банка поради парични преводи от Венецуела ДАНС ревизира българска банка поради парични преводи от Венецуела
Държавната организация за национална сигурност ревизира българска банка поради парични преводи, получавани от Венецуела. Става дума за милиони евро с изт...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР