Държавна агенция Национална сигурност и Националната агенция вече разследват председателя

...
Държавна агенция Национална сигурност и Националната агенция вече разследват председателя
Коментари Харесай

Извънредно! ДАНС и НАП разследват имането на Лозан Панов и защо не е подал имотна декларация

Държавна организация „ Национална сигурност ” и Националната организация към този момент проверяват ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов. От Сметната палата оповестиха, че са подали съответно и в период информацията, че магистратът не е подал своята имотна декларация, по този начин както е записано в Закона за публиност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности, осведоми " Канал 3 ". 
Лозан Панов е отказал да показа имуществената си декларация пред Сметната палата, с което е нарушил член 2, алинея 1, т. 15 от Закона.

Проверката против семейството на Панов върви по глава Четиринадесета и Петнадесета от Данъчно-процесуалния кодекс, а обект на проверка са приходите, имуществото, банкови сметки, търговски покупко-продажби, притежания на акции и други активи, както и пътувания в чужбина и образования. Очакванията са инспекцията да продължи няколко месеца, а резултатите от нея да бъдат обществено огласени.

Освен Националната организация по приходите, ръководителят на Върховен касационен съд и брачната половинка му са обект на инспекция и от Държавна организация “Национална сигурност”, в чиято конструкция е дирекцията за “Финансово разузнаване”. По закон, ДАНС е задължен да ревизира всеки властимащ, който е укрил имуществото и парите си, за подозрения за позволени нарушавания на Закона за ограниченията против изпиране на пари.

Лозан Панов отхвърли да съобщи декларация пред Сметната палата в качеството му на член на Висшия правосъден съвет, а направи това само пред Инспектората на Висш съдебен съвет, само че като ръководител на Върховен касационен съд. Съществената разлика е, че до момента в който декларациите на властта пред Сметната палата са обществени, то тези пред ИВСС остават загадка за обществото.

Нещо повече, Панов не го е направил и след експлицитното увещание, че нарушава закона. Припомняме, че ръководителят на Сметната палата Цветан Цветков прикани Панов да го направи и след приключването на периода. Преди това ръководителят на Върховен касационен съд се оправда, че не е схванал закона и е заявил парцели единствено пред Инспектората на Висш съдебен съвет.

Нарушението на закона Панов извърши броени седмици откакто в общественото пространство се появиха подозрения за парцелите, които е придобила Елисавета Панова при първия й брак, както и това, че част от притежаваното от семейството на ръководителя на Върховен касационен съд имущество не е било съответно заявено.

При определяне на несъответствия сред приходите и заявеното, на Панов и/или на брачната половинка му ще бъдат издадени наказателни постановления. Дори и инспекциите да не открият нарушавания, Панов предстои на глоба в размер сред 1000 и 1500 лева

Само преди 10 дни, ръководителят на Върховен касационен съд бе засечен на най-скъпия морски курорт в прилежаща Гърция, където една нощувка излиза по няколко стотин евро.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР