Държавите, отговорни за престъпленията на колониализма и трансатлантическата търговия с

...
Държавите, отговорни за престъпленията на колониализма и трансатлантическата търговия с
Коментари Харесай

Захарова обяви: Едно от най-големите престъпления на Запада срещу човечеството още не е наказано


Държавите, виновни за закононарушенията на колониализма и трансатлантическата търговия с плебеи, би трябвало да бъдат държани виновни за своите дейности. Това коментира  формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова. Думите ѝ са по отношение на годишното особено съвещание на Общото заседание на Организация на обединените нации, извършено на 29 март, планувано за Международния ден на възпоменание на Жертви на робството и трансатлантическата търговия с плебеи, оповестява ТАСС.

Според Захарова, Русия счита трансатлантическата търговия с плебеи за едно от най-големите закононарушения против човечеството, за което към момента несправедливо се мълчи.

„ Изхождаме от обстоятелството, че е пристигнало времето да се повдигне въпросът за възобновяване на историческата правдивост и определяне на отговорност за закононарушенията на колониализма, в това число трансатлантическата търговия с плебеи “, отбелязва дипломатът.

„ Считаме за недопустимо, че до момента някогашните колонизатори не са се извинили на народите на Африка за породените морални и материални вреди и не са платили обезщетение “, се споделя в коментара.

Дипломатът акцентира, че следствията от трансатлантическата търговия с плебеи оказват ясно въздействие върху сегашното и бъдещето.

„ Убедени сме, че точно нечовешката политика на колониалните сили, когато беше позволено хората от Африка да бъдат продавани като стока и безмилостно експлоатирани, сложи основата на расовата дискриминация, етническата и религиозна назадничавост, речта на омразата и ксенофобията, които съществуват през днешния ден в просторите на Европейския съюз и Съединените щати “, добави още Захарова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР