Държавите от Групата на седемте (Г-7) ще гарантират, че Русия

...
Държавите от Групата на седемте (Г-7) ще гарантират, че Русия
Коментари Харесай

Държавите от Г-7 няма да позволят на Русия да използва цифрови активи, за да заобиколи санкциите

Държавите от Групата на седемте (Г-7) ще подсигуряват, че Русия и обвързваните с нея страни няма да могат да употребяват цифрови активи, с цел да избегнат наложените им интернационалните наказания. Лидерите на Г-7 обявиха това в изказване, оповестено в петък.

" Ангажирани сме да поддържаме успеваемостта на нашите ограничаващи ограничения, да ограничаваме заобикалянето им и да затваряме малките врати. По-специално, в допълнение към другите планувани ограничения за попречване на избягването на наказания, ще подсигуряваме, че Русия, нейните елити, пълномощници и олигарси няма да могат да употребяват цифрови активи като средство за отбягване на интернационалните наказания или за намаляване на последствията от тях, което в допълнение ще ограничи достъпа им до международната финансова система ", се споделя в документа.

В изказването се отбелязва, че рестриктивните мерки " към този момент засягат криптовалутата ".

Лидерите на Г-7 дадоха обещание също да " подхващат ограничения за по-добро разкриване и въздържане на всевъзможни противозаконни действия ", като прибавиха, че ще " издигнат обвинявания на противозаконни съветски субекти, които употребяват цифрови активи, с цел да усилят благосъстоянието си или да го трансферират "

В оповестеното взаимно заявление се споделя също, че страните от Г-7 ще се борят с опитите за дезинформация от страна на Русия.

" Решени сме да се борим с опитите на съветския режим да популяризира дезинформация. Ние удостоверяваме и поддържаме правото на руснаците на свободна и безпристрастна информация ", се споделя в текста.

В него се акцентира и задължението на Г-7 да продължи да поддържа украинския народ и държавно управление.

Днес стана известно още, че страните от Г-7 Съединени американски щати, Англия, Германия, Франция, Италия, Япония и Канада постановат на Русия нов пакет търговски наказания поради нахлуването ѝ в Украйна, излиза наяве от известие, оповестено от Белия дом.

" Тези колективи дейности ще засилят натиска върху [Владимир] Путин и ще надградят невиждания пакет от стопански наказания и експортен надзор, който Съединени американски щати и над 30 страни към този момент постановиха на Русия ", се споделя в известие на американското държавно управление.

Това включва прекъсване на комерсиалните преференции на Русия в Световната комерсиална организация, което е значително алегоричен ход, както и единодушие за блокиране на финансирането на Русия от интернационалните финансови организации като МВФ и Световната банка.

Поотделно страните от Г-7 също одобряват свои лични спомагателни наказания. Съединени американски щати не разрешават износа на първокласни артикули за Русия. " Елитите, които поддържат военната машина на Путин, не би трябвало повече да могат да се възползват от облагите на тази система и да разхищават ресурсите на съветския народ ", съобщи Белия дом. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР