Държавите-членки на ЕС постигнаха споразумение за преразглеждане на техните правила

...
Държавите-членки на ЕС постигнаха споразумение за преразглеждане на техните правила
Коментари Харесай

Държавите от ЕС постигнаха споразумение за справяне с кризите в миграцията и убежището

Държавите-членки на Европейски Съюз реализираха съглашение за преразглеждане на техните правила за реагиране на огромни нараствания на противозаконната миграция.

Сделката пристигна след седмици на пазарлъци по отношение на спешния механизъм на Европейски Съюз и след внезапно повишаване на идващите на италианския остров Лампедуза.

Съгласно проекта страните, изправени пред рецесия, ще могат да изискат " вноски за взаимност " от други страни.

Ръководителят на Европейската комисия Урсула декор der Leyen похвали " същинска смяна на играта ".

Тя сподели, че договорката значи, че договарянията могат да продължат напред с Европейския парламент за обезпечаване на пакт за миграцията в точния момент за изборите за Европейски парламент през юни 2024 година

Германският канцлер Олаф Шолц приказва за „ историческа повратна точка “.

Натискът за общоевропейско съглашение нараства от известно време заради внезапното нарастване на броя на бежанците и мигрантите, пресичащи Средиземно море към Европа тази година.

Почти 190 000 са достигнали крайбрежията на Южна Европа, в това число 133 000 в Италия, до момента в който се счита, че най-малко 2500 са починали, пробвайки се да стигнат до там, съгласно данни на Организация на обединените нации.

Италианският антиимиграционен министър председател Джорджия Мелони предизвести, че средиземноморските страни на първа линия се борят с високия брой. Седмици наред нейното държавно управление е въвлечено в дипломатически спор с Германия.

Докато Берлин похвали филантропичната роля на благотворителните организации за спасяването на животи в Средиземно море, доста от които са немски, госпожа Мелони сподели, че страните, регистрирани на избавителните кораби, би трябвало да наподобяват след тези, които избавиха.

Прекосяване на Алпите пешком, с цел да се опитат да стигнат до UKO на лодка, събираща мигранти в средата на Средиземноморието

Появиха се вести за договорка Сряда от посланиците на Европейски Съюз в Брюксел, преди срещата на върха на Европейския съюз в испанския град Гранада в петък.

Европейски Съюз сподели, че на държавите-членки ще бъде дадена рамка, която ще им разреши да поправят разпоредбите по време на рецесия в региона на убежището и миграцията.

Държавите в рецесия ще могат да изискат „ вноски за взаимност “ от други страни от Европейски Съюз, които или ще реалокира хора, търсещи леговище или протекция, ще поеме отговорността за разглеждане на молбите за леговище или ще даде финансова помощ или друга помощ. пактът е „ последното изчезнало звено “ от миграционния пакет на Европейски Съюз, което би означавало, че всички държави-членки споделят отговорността.

„ Морално, политически и правно е незаслужено да делегираме отговорността за нашата външна граница на петте държави-членки, които географски са ги сложили в периметъра на нашия Съюз. Това е групова задача “, изясни той.

Полша и Унгария поредно отхвърлят да одобряват търсещи леговище лица, които са влезнали в други държави-членки на Европейски Съюз. Унгарският външен министър Петер Сиярто отговори, като упрекна Брюксел, че работи като магнит за противозаконните мигранти.

Тяхното опълчване на договорката за миграцията не е задоволително, с цел да я подкопае, тъй като изисква квалифицирано болшинство от 15 държави-членки на Европейски Съюз, представляващи 65% от популацията.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР