Държавен фонд Земеделие“-Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) приключи оценката за административно съответствие

...
Държавен фонд Земеделие“-Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) приключи оценката за административно съответствие
Коментари Харесай

Общо 369 проекта на млади фермери и фамилни стопанства преминават на следващ етап на оценка

Държавен фонд " Земеделие “-Разплащателна организация (ДФЗ-РА) завърши оценката за административно сходство и допустимост на 485 планови оферти по подмярка 6.1 " Стартова помощ за млади аграрни стопани “ от мярка 6 " Развитие на стопанства и предприятия “ от Програмата за развиване на селските региони (ПРСР 2014 – 2020 г.).

Проектните оферти са подадени посредством ИСУН 2020 по процедура посредством асортимент № BG06RDNP001-6.013 по подмярка 6.1 " Стартова помощ за млади аграрни стопани “, която започва на 1 ноември 2022 година със период на банкет 31 януари 2023 година

От подадени общо 485 плана е осъществена оценка за административното сходство и допустимост на 460 плана, като 25 планови оферти са оттеглени от претендентите. На идващ стадий – техническа и финансова оценка, минават 369 плана, а недопуснати са 91 плана.

На интернет страницата на ДФЗ-РА са оповестени Списък с позволените претенденти по подмярка 6.1 и Списък с недопуснатите планове по подмярка 6.1.

Припомняме, че общият бюджет за приема по подмярка 6.1 е в размер на 15 500 000 млн. евро, а дотацията за един претендент е не повече от левовата равноценност на 25 000 евро.

Кандидатите, чиито планове по подмярка 6.1 " Стартова помощ за млади аграрни стопани “, отпадат при първия стадий на оценка, ще получат уведомителни писма от ДФЗ-РА през ИСУН 2020. В едноседмичен период след приемането им, бенефициерите могат да подадат своите възражения пред изпълнителния шеф на ДФЗ – РА също посредством ИСУН 2020.

След привършване на процедурата по обжалване, допустимите планови оферти ще преминат на следващ стадий на обработка. Техническата и финансова оценка ще бъде осъществена единствено на плановите оферти, които са минали сполучливо оценката за административно сходство и допустимост. След привършване на стадий техническа и финансова оценка претендентите, чиито планови оферти са утвърдени за финансиране, ще бъдат поканени за сключване на административни контракти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР