Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) изплати

...
Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) изплати
Коментари Харесай

Изплатени са над 748 хил. лева по Програмата за морско дело и рибарство

Държавен фонд „ Земеделие “ – Разплащателна организация (ДФЗ – РА) изплати на 4 бенефициери общо 748 310 лева по Програмата за морско дело и риболовство (ПМДР) 2014 – 2020 година От тях 374 800 лева са преведени на бенефициер по размер 5.4 „ Преработване на продуктите от лов на риба и аквакултури”. Помощта се отпуска за основаване на съвременно дружество за преправка на черна мида и рапани в гр. Бургас. Със реализацията на плана се планува основаване на нова индустриална активност с вложение на новаторски технологии за преправка, пакетиране, етикиране, предпазване и произвеждане на ядки от рапани и миди. С планът се цели още подкрепяне развиването на мидените плантации и снабдяване до потребителите на по качествена и безвредна за консумация морска храна.

На бенефициер по размер 2.3 „ Насърчаване на нови производители на аквакултури, разрастващи устойчиви аквакултури” са изплатени 270 155,57 лева Средствата се отпускат за основаване на стопанство за развъждане на европейски сом в язовир Витина лъка. Инвестицията включва създаване на садкова апаратура, понтонни линии, общоприети сандвич панел контейнери, генератор за ток 22kw. Проектът планува още създаване и въвеждане на система за безвредни условия на труд и програмен продукт за ръководство на стопанството.

Изплатени са 32 787,44 лева на бенефициер по план на МИРГ Пазарджик за „ Подкрепа за развиването на дребно огромна инфраструктура “. Безвъзмездната финансова помощ се отпуска за създаване на детски ъгъл в с. Звъничево, община Пазарджик, като се цели повишение привлекателността на средата на живот в селото, ситуирано по поречието на р. Марица. Площадката ще бъде ситуирана в парково пространство в центъра на с. Звънчево.

70 567,87 лева безвъзмездната финансова помощ е изплатена на един план по Процедура BG14MFOP001-2.017 “Подкрепа за производители на риба и други водни организми за превъзмогване на икономическите последици от пандемията COVID-19”. Средствата се отпускат, като обезщетения за разноски за закупуване на артикули, първични материали и материали, свързани с активността на предприятието, разноски за предпазване, за външни услуги и разноски за личен състав.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР