Държавен фонд Земеделие“ (ДФЗ) започна изплащането на субсидиите по интервенции

...
Държавен фонд Земеделие“ (ДФЗ) започна изплащането на субсидиите по интервенции
Коментари Харесай

Говедовъдите получиха 28.8 млн. лв. преходна национална помощ за Кампания 2024

Държавен фонд „ Земеделие “ (ДФЗ) стартира изплащането на дотациите по интервенции на директните заплащания за Кампания 2024. Първи финансова поддръжка получиха животновъдите, които са декларирали интервенцията „ Преходна национална помощ за говеда и/или биволи, необвързана с производството “ (ПНДЖ1). Това оповестиха от пресцентъра на ДФЗ.

По сметките на 5732 фермери, постъпиха 28 791 404 лева За трета поредна година ДФЗ превежда националните средства в цялостен размер.

Ставките по ПНДЖ1 са избрани със Заповед на министъра на земеделието и храните. В заповедта е написано, че стопаните получават по 70,29 лева за едно възможно за подкрепяне говедо и по 123 лева за бивол.

Право на поддръжка по интервенцията имат земеделските стопани, които към 31 декември 2018 година са отглеждали 10 или повече говеда и/или 10 или повече биволи. Задължително изискване за приемане на подкрепяне по тази намеса е фермерите да отглеждат в стопанствата си най-малко 50% от референтния брой животни към последния ден за подаване на заявките за подкрепяне от настоящата акция. Изискването е написано в Наредба №3 от 10.03.2023 г.

Финансовата поддръжка в помощ на говедовъдите е одобрена в сходство на Регламент (ЕС) 2021/2115 на Европейския парламент и на Съвета от 2 декември 2021 година за определяне на правила за подкрепяне по направените Стратегически проекти за ОСП. Там е посочено, че преходна национална помощ може да бъде отпусната единствено за секторите, на които са предоставяни национални доплащания през 2013 г.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР