Държавен фонд Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) приключи

...
Държавен фонд Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) приключи
Коментари Харесай

Кръстосаните проверки в земеделието за Кампания 2022 приключиха

Държавен фонд „ Земеделие “ – Разплащателна организация (ДФЗ – РА) завърши месец по-рано кръстосаните инспекции на подадените заявки по схемите и ограниченията на директните заплащания за Кампания 2022. Ревизирани са 1 176 209 аграрни имота с обща повърхност от 3,876 млн. хектара, които са декларирани в заявките на 58 190 претенденти.

В резултат на осъществения надзор са установени 2 574 ха двойно декларирани площи, декларирани от 5 680 бенефициери. Статистиката демонстрира, че за Кампания 2022 година са регистрирани най-ниските равнища на поддържания откогато в страната ни се ползват директните заплащания като инструмент на Общата селскостопанска политика (от 2007г.). За съпоставяне, през 2021 бяха открити 7 087 двойно декларирани площи, обхващащи 3 567 ха. Своеобразен отрицателен връх беше регистриран за Кампания 2014. Тогава бяха установени 54 733 поддържания с обща повърхност - 43 хиляди хектара. Амбицията на ДФЗ – РА е да сведе до най-малко случаите на двойно-декларирани площи, посредством въвеждане както на нови софтуерни решения, по този начин и посредством засилена осведомителна акция измежду земеделските стопани.

Информация за откритите поддържания е оповестена в самостоятелния профил на всеки аграрни собственик, вписан в Системата за електронни услуги (СЕУ) на Държавна фирма „ Земеделие “. Данните са въведени в раздел „ Справки “, в секция „ Двойно декларирани площи “.

Припомняме, че от Кампания 2019 не се постанова земеделските стопани да се явяват в регионалните дирекции на ДФЗ за даване на документи за изясняване принадлежността на двойно заявените площи. При тяхната обработка Държавна фирма „ Земеделие “ употребява данни за записаното правно съображение, които се дават от Министерство на земеделието.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР