Държавата започва масирани проверки за отровни яйца или яйчени продукти

...
Държавата започва масирани проверки за отровни яйца или яйчени продукти
Коментари Харесай

Масирани проверки за отровни яйца и у нас

Държавата стартира масирани инспекции за отровни яйца или яйчени артикули у нас. От през днешния ден инспекторите ще търсят наличие на фипронил в яйца или артикули с такова наличие, които се създават или продават на нашия пазар. Ако има заплаха, българските консуматори ще бъдат осведомени.

Хората могат да бъдат сигурни, че ще бъдат защитени от нечисти с фипронил храни. Това увери Татяна Николова - шеф отдел Дирекция надзор на храните към Българската организация по сигурност на храните (БАБХ). Все отново тя предложи на българските консуматори да бъдат деликатни за това, което купуват от пазара. "Към момента на нашия пазар няма яйца с фипронил ", сподели още Николова.

Българската организация по сигурност на храните следи от началото на месец август казуса на европейския пазар и също е подхванала спомагателни ограничения да изследва стопанствата у нас. Всички ферми, в които се добиват яйца, ще бъдат тествани, ще бъдат обследвани за съществуване на фипронил. Ще бъдат тествани и предприятията, които употребяват яйчни артикули, изясни още Николова.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР