Държавата ще търси начин бежанците, които са настанени в хотели,

...
Държавата ще търси начин бежанците, които са настанени в хотели,
Коментари Харесай

Държавата ще търси начин бежанците да бъдат настанени в държавни бази

Държавата ще търси метод бежанците, които са настанени в хотели, само че би трябвало да ги изоставен след 31 май, да бъдат настанени в държавни бази. Колко такива бази има и къде - страната ни няма указател и занапред ще изследва.

Засега концепцията да бъдат настанявани в зимните курорти отпада.

Управниците ни мислят и по какъв начин да бъдат интегрирани украинските бежанци, които към този момент имат краткотрайна протекция у нас и по какъв начин да бъдат стимулирани да стартират работа.

" Обмисля се страната да заплаща част от наема на бежанците в продължение на 3 месеца, само че парите да бъдат изплатени през работодателите ", сподели вицепремиерът по дейно ръководство Калина Константинова на Форума " Пътят пред украинските бежанци в Европа и България ".

На форума стана ясно, че над 60% от украинските бежанци, които са избрали да останат в България, желаят да стартират работа. Голяма част обаче са възпрепятствани, защото няма кой да се грижи за децата им. Поради тази причина се обмисля страната да финансира детски центрове, които да се грижат за украинските деца.

Калина Константинова разгласи, че Мариана Тошева ще бъде препоръчана за началник на координационния щаб за бежанците откакто Валери Рачев се отдръпна от поста заради персонални аргументи. В момента Тошева е ръководител на Държавната организация за бежанците.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР