Държавата ще откупи частни терени на територията на бившия Азотно-торов

...
Държавата ще откупи частни терени на територията на бившия Азотно-торов
Коментари Харесай

Държавата ще откупи частни терени на територията на бившия Азотно-торов завод в Стара Загора

Държавата ще откупи частни терени на територията на някогашния Азотно-торов цех в Стара Загора. Така ще се помогне на локалните вложители да развият тази част от индустриалната зона, съобщи министър председателят Бойко Борисов на среща с представители на компаниите.

Близо 83 декара улици и инфраструктура ще придобие страната, с цел да подкрепи бизнеса на близо 80 компании на територията на някогашния Азотно-торов цех в Стара Загора. Улиците са станали частни след приватизацията на предприятието, което е неуместно, сподели министър председателят Борисов:

" Ще ги изкупим, въпреки че едва ли от приватизация са влезнали в страната някакви пари. 180 компании и служащи работят тук. Вижте, в Пловдив към този момент няма терени. В Шумен едната индустриална зона е изцяло цялостна и аз мога да се обзаложа с вас, че шаситата на БМВ ще се вършат в Шумен. На 24-и с премиера на Бавария ще го изговорим още един път. А тук държите в центъра на България 1 500 декара ".

Премиерът изясни, че с вложението в инфраструктура в тази индустриална зона, ще може да се развива бизнес на близо още 1 500 декара, до които сега няма достъп поради частната пътна мрежа.

“Доходите се подвигат и вложенията в страната са огромни и това нервира опозицията “, съобщи още Борисов и се похвали и с задграничните изявления за него.

Все повече съумели, знаещи и можещи хора стартират да се връщат в България поради положителните заплати на висококвалифицирания личен състав, съобщи Бойко Борисов. По думите му се влага от ден на ден в инфраструктура и резултатите са забележими и това нервира опозицията и стават толкоз “злобни “ и “жлъчни “:

“Огромни градежи се вършат сега. Те по тази причина към този момент усещат, че ще изгубят и тези избори и виждате, че стават толкоз злобни, жлъчни – няма какво да покажат. Искаме нещо да им намерим дефектно, само че те нищо не са строили “.

По мотив външната политика на страната ни Бойко Борисов съобщи, че тя е била похвалена в медиите и на Изток и на Запад:

“Водим такава политика през годините, която да е уравновесена и доброжелателна и със Съединени американски щати, и с Русия, и с Европа. Вие видяхте оня ден и “Гардиън “, и съветските медии излизат с в едни миг, не инцидентно, с коментар за мен. И в случай че четеш двете по едно и също време започваш да се чудиш, само че и двете деликатно споделят: “Абе, добре се оправя. “.

Министър-председателят напомни, че в сряда ще пристигна Алексис Ципрас, с цел да започва градежа на интерконектора Гърция-България край Кирково.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР