Държавата ще инвестира все повече в научна инфраструктура и в

...
Държавата ще инвестира все повече в научна инфраструктура и в
Коментари Харесай

Зам.-министър Ангелиева: Все повече ще инвестираме в наука и в умения

Държавата ще влага от ден на ден в научна инфраструктура и в развиване на уменията на студентите и младите откриватели.

От тясното съдействие сред науката и бизнеса зависи в идващите години да се оправим с провокациите, свързани с енергетиката, климатичните промени и потреблението на запаси “.

Това сподели заместник-министърът на нововъведенията и растежа Карина Ангелиева на церемонията по връчване на дипломите на завършващите бакалаври и магистри във Факултета за британско инженерно образование към ТУ-София.

По думите й съществена задача за екипа на Министерството на нововъведенията и растежа е да се усъвършенства средата за предприемачество, пускане и развиване на бизнес в България. Ще бъде продължена и поддръжката с европейски средства за рационализация на предприятията и ускорение на промишлеността и стопанската система.

Заместник-министърът увери студентите, че занапред в разнообразни браншове ще има апетит за фрагменти. „ Пътят в инженерните науки е сложен. Изборът ви на кариера обаче ще ви разреши да сте водачи в разрешаването на проблемите пред страната ни “, добави тя и пожела да не се опасяват да мислят и да творят свободно.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР