Държавата придобива монопол върху слабо известната у нас лотарийна игра

...
Държавата придобива монопол върху слабо известната у нас лотарийна игра
Коментари Харесай

Държавата придобива монопол върху лотарийната игра кено

Държавата придобива монопол върху едва известната у нас лотарийна игра кено. Решението бе взето на първо четене от бюджетната комисия в Народното събрание,, откакто утвърди по принцип следващата серия от промени в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние. Практически през преходните и заключителни разпореждания се трансформира за следващ път Законът за хазарта.
Ходът е избран от мнозина като неочакван, а аргументът на ръководещите е късото време до разпускането на 44-тото Народно заседание.

Неясното разписване на разликата сред тото, лото, кено и бинго в Закона за
хазарта е предизвикало специалистите от Националната организация за приходите да изискат смяна, изясни ръководителят на бюджетната комисия Менда Стоянова, представена от БНР.

" Всъщност кеното е по скоро вид
лотария, в сравнение с бинго, и тука в тези промени се прави разграничаване сред тези типове игри и определенията за тях, с цел да е ясно и условията за лицензите към тези игри ", сподели Стоянова.

По време на съвещанието стана ясно, че няма лицензиран
хазартен оператор, който предлага кено.

" Разграничавайки го от томболата и бингото, на процедура то е
лотария и също е държавен монопол ", уточни госпожа Стоянова.

Румен Гечев от левицата:

" Точно тази състезател я слушам за първи път. " Спахте " пет години, а в този момент ще ми променяте закона за кеното един месец преди изборите ", разяснява Румен Гечев, съгласно който целият закон за
хазарта би трябвало да се огледа в новия Народното събрание.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР