Държавата отново планира да похарчи огромни суми, за да рекламира

...
Държавата отново планира да похарчи огромни суми, за да рекламира
Коментари Харесай

Милиони левове ще бъдат похарчени за туристическа реклама на България

Държавата още веднъж възнамерява да похарчи големи суми, с цел да популяризира България като парадайс за туристи. Това излиза наяве от Актуализираната тактика за стабилно развиване на туризма.

На съвещание в сряда държавното управление утвърди документа, който трасира бъдещето на бранша до далечната 2030 година. Стратегията е съпроводена от проект за деяние. Значителна част от ограниченията са продължения на досегашните акции - печатане на рекламни брошури и каталози, разработване и прожектиране на филмчета и клипове по наши и непознати тв канали, участия в изложби и така нататък Друга част са свързани с администрацията - образования и семинари за служителите. Има го и дежурното писане на разбори. За някои ограничения са посочени и суми, за други финансирането остава неразбираемо, написа в. " Сега ".

Министър Николина Ангелкова се е подготвила за съществено харчене по всички фронтове, разкрива проектът за деяние за 2018-2020 година Министерството на туризма ще дава по 2 млн. лв. годишно единствено за обмисляне и реализиране на рекламни акции за стимулиране на българите да пътуват в страната. Още по-щедър е бюджетът на МТ за привличане на туристи от чужбина - за реклами са планувани 6 млн. лева годишно.

Ангелкова е решила, че методиката за отдаване на морските плажове чартърен се нуждае от следващо рационализиране. За това ще отидат 30 000 лева Още 50 000 лв. ще хвръкнат за правене на разбор за " човешките запаси " в министерството и вероятно " усъвършенстване " на работата на служителите. Други 40 000 лева би трябвало да отидат за актуализация на нормативната база - включително законите за туризма и за Черноморското крайбрежие, които и без друго са измежду най-преправяните закони в страната ни.

Големи запаси - на време и на пари, ще отнеме въвеждането на " народен етикет за качество " в туризма. Това би трябвало да се случи в края на 2020 година и ще коства 70 000 лв.. За множеството действия се ще наемат външни реализатори, които ще се търсят с публични поръчки.

Като върл фен на тактиките Ангелкова е заложила в проекта разработване и приемане на маркетингова тактика на дестинация България. За " стратегическо писмено обезпечаване на маркетирането на дестинацията и усъвършенствано ръководство на маркетинга на дестинацията България " ще бъдат дадени 120 000 лв..

Друга мярка в проекта планува " консолидиране на заинтригуваните страни за уточняване на параметрите за развиване на ски зоните Банско-Добринище, Боровец, Пампорово-Чепеларе, Витоша, Мальовица, Паничище, Беклемето, Ком-Берковица, Узана, Юндола, Белмекен, Бодрост-Картала, Семково ". Накратко, става дума за сформиране на банална междуведомствена работна група. Тук харчене на средства не е планувано, само че пък " консолидирането " ще отнеме цяла година - срокът е 31 декември.

Прословутата Единна система за туристическа информация - ЕСТИ, е измежду най-големите вложения, планувани от министерството на Ангелкова. Само през 2018 година ЕСТИ ще глътне 1.2 млн. лв., а в идващите две години - още по 50 хиляди. Мрежата би трябвало да свърже базите данни на МТ, общините и Министерство на вътрешните работи за туристите, туристическите обекти и нощувките.

Националният съвет по туризма ще прави " изнесени съвещания " по три пъти годишно, което ще коства на българския поданик 45 000 лв. в интервала 2018-2020 година Извън София ще заседава и Междуведомственият съвет за фрагментите в туризма. И за тези командировки ще отидат хиляди левове.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР