Държавата Израел, в която иновациите са двигател на обществото и

...
Държавата Израел, в която иновациите са двигател на обществото и
Коментари Харесай

Израелската медицина: научни открития и ефикасност |

Държавата Израел, в която нововъведенията са мотор на обществото и стопанската система, е водач и в региона на опазването на здравето. Грижата за здравето на израелците е поверена на една от най-технологично развитите и висококачествени здравни системи в света. Израелското опазване на здравето е в на най-ефикасните системи за публично здраве в света, съгласно класацията на Блумбърг. През тази и предходната година авторитетното сп. " Тайм " включи най-голямата болница в страната – в Тел Ашомер измежду десетте най-хубави лечебни заведения в света.

В разгара на пандемията от COVID-19 израелски учени и лекари посветиха старания и познания в създаването на лечения против болестта от новия ковид, за усъвършенстване на дейностите на незабавните медицински експерти и лечебните заведения, както и за създаване на ваксина. Преди дни започнаха клиничните тествания на първата израелска ваксина против COVID-19 и даже първият доброволец, получил доза от препарата BriLife, към този момент е изписан от болница и показа пред медиите, че се усеща доста добре.

BriLife е дело на експерти от  към Министерство на защитата. Първата фаза на клинични изпитвания измежду 80 доброволци стартира при започване на ноември в университетска болница Хадаса в Йерусалим и в медицински център. Ако всички стадии на клинични тествания преминат сполучливо, се чака идната пролет израелците да могат всеобщо да употребяват създадената в страната ваксина.
В института се създава и терапия против COVID-19 въз основа на антитела, както и нов способ за диагностика на новия ковид посредством разбор на дъха. 

Иновациите в медицината са измежду главните аргументи опазването на здравето в страната да е на висота и да е налично за всички жители на страната. Медиците посвещават знанията и уменията си освен на непосредствена грижа за здравето и живота на пациентите, а и на създаване на нови способи, техники и технологии за лекуване. Новините за медицински нововъведения от Израел са ежедневие. Неотдавна стана ясно, че в страната е създадена, което визира здравето и качеството на живот на милиони хора освен в Израел, а и по света, които страдат и от хронични болести или са претърпели произшествия. Става дума за регенеративно лекуване на рани, което дава опция на лекарите да основат ин витро в действително време тромби от белите кръвни кафези на пациента, които сложени, по-късно върху раната, спомагат за бързото й затваряне и възобновяване на тъканта.

Едни от най-впечатляващите и потребни медицински открития са основани в Израел. От футуристични привидно, само че към този момент използвани техники от капсулата за ендоскопия, употребена и в България, мониторите за нарушавания в съня и сърдечни болести на до продуктите на първа помощ на.

Над 1000 израелски компании работят в областта на продуктите за опазване на здравето, а повече от 700 създават медицински произведения.

Системата за промяна на тежки изкривявания на гръбначния дирек e израелско откритие. Роботизираната система която бе показана и тв сериала " Клуб Веселие ", оказва помощ на парализирани хора да се движат. С нейна помощ параплегици съумяха да финишират на маратоните в Лондон и Тел Авив. Системата е създадена от израелската компания Арго Медикал Текнолоджис. Рехабилитационният модел към този момент се употребява в Съединени американски щати и в доста европейски страни.

създава артикули на база - стволови кафези за лекуване на злокачествени болести на кръвта, на плътни тумори и на незлокачествени болести на кръвта като анемия, автоимунни болести и генетични метаболитни заболявания.

Компания  е създател на технологията за заледяване на злокачествени формирания и нейната IceSense3 се употребява в Съединени американски щати от 2011 година за унищожаване на злокачествени бучки на гърдата с 10-минутна процедура, която прониква в тумора и го капсулира. Компанията стартира и нови сходни технологии.

В разгара на коронавирусната рецесията доста лечебни заведения по света демонстрират интерес към единствената разработка на болнично легло в света, която може да изправи пациента от легнало състояние в изцяло изправено състояние. Иновацията е патент на.

В България също се ползват част от новаторските способи за лекуване и високотехнологична здравна инсталация, създадени в Израел. 

Вече 10 години сполучливо се употребява медицински апарат, изобретен от екип учени от Йерусалим, отпред с. Уредът е наименуван Белаконтур и е предназначен освен да извайва формите на тялото, само че и съществено да подкрепя здравето. По образеца на Израел медиците употребяват неповторимите благоприятни условия на дружно с точно направени самостоятелни протоколи за сложен метод в битката със затлъстяването, високото кръвно, някои сърдечно-съдови проблеми, диабета, инсулиновата устойчивост и други, за изцяло възобновяване и излекуване. Екипът от Йерусалим към този момент е подготвен с ново неповторимо откритие за лекуване на астма, което се чака скоро да дойде и в България.

Светилото в региона на венозните болести идва в България през януари 2010 и показва пред необятна и профилирана публика неинвазивната и неповторима методика " Ултразвуково-контролирана склеротерапия ", която не дава късмет за " оцеляване " даже и при най-тежките стадии на венозни болести. Прави и безвъзмездни лечения на десетки пациенти, а неповторимите резултати от това лекуване провокират и покана към израелския доктор да посещава постоянно България и да оказва помощ с метода и разпространяването му, както на пациенти по този начин и на сътрудници, искащи да се срещнат и да го усвоят.



Д-р Яир Галили по време на операция

Уникално израелско софтуерно достижение също към този момент е в България в интерес на незрящите. Компания изобрети и създава устройство, с което усъвършенства доста живота на слепите хора и всички тези, които имат зрителни усложнения. Прикрепен на равнището на очите, продуктът оповестява посредством звуци кой стои пред незрящия, може да запомня лица, имена, да чете дълги текстове и да заяви какъв брой е часът. " Завършихме създаването на устройството на български език. То поддържа 18 езика. Устройството разполага с камера и представител. По този метод сканира за текст и по-късно го предава в ухото на носещия. Може да се закачи за всевъзможни очила благодарение на два дребни магнита ", сподели шефът по бизнес развиване на компанията Ири Мелцер при визитата си в България преди две години.



Устройството Orcam оповестява посредством звуци кой стои пред незрящия, може да запомня лица, имена, да чете дълги текстове. Снимка: Orcam

Водещите израелски експерти в региона на репродуктивното здраве проф. Нери Лауфер и доктор Анат Сафран съветват в клиники " и в Бургас. Благодарение на труда и напъните на консултантите в международен мащаб са проплакали повече от 10 000 бебета. Клиники " New Life " оферират цялостен кръг на обслужване с донорски стратегии, типичен ин витро процедури, Икси, Имси, с най-модерните европейски технологии в репродуктивната медицина. Клиниката има профилирано поделение за мъже под името New Life Male Center.

Гинекологичният център " New Life " e най-голямата израелска инвестиция в Бургаска област дружно с. Това е първият диализен център в България, който вкарва високотехнологичните практики, прилагани в Израел. Консултант на центъра е проф. Дорон Шварц. Той е началник на отделението по нефрология и диализа в Ихилов Сураски, една от най-големите лечебни заведения в Израел. Проф. Шварц е учител в университета в Тел Авив и е включен в листата на " Най-добрите израелски лекари " на списание " Форбс ".



Диализният център NephroLife в Бургас е първият в България, който вкарва високотехнологичните практики, прилагани в Израел

През миналите 30 години Посолството на Израел в София прави всичко допустимо да показва най-хубавите достижения на израелската медицина. За тази цел провежда или визити до Израел, или кани за презентации в България водещи израелски лекари, които да споделят достижения и опит пред българските си сътрудници и пациенти.

През 2012 година взаимна стипендиантска стратегия на българското Министерство на здравеопазването и Посолството на Израел в България даде опция на млади български лекари в специалностите неонатология, анестезиология или патология да специализират в влиятелни лечебни заведения в Израел.

Примерите за израелски медицински нововъведения са стотици. За българските медици и експерти в областта на публичното здраве достъпът до достиженията на израелската здравна просвета бе улеснен през 2012 година, когато е утвърден проект за съдействие сред двете министерства на опазването на здравето в региона на опазването на здравето и здравната просвета. Като предпочитани области в него са посочени финансирането на опазването на здравето, незабавната медицина и ролята на парамедиците в незабавната помощ, предварителната защита на хронични болести и психологичното здраве. Документът планува съдействие и в региона на контрола на заразните заболявания и лекарствената политика.

Насърчава се научният продан сред медицински институти от Израел и национални центрове по проблемите на публичното здраве от България. Двете страни обменят информация за здравното законодателство, главните насоки на здравната политика и по въпроси, свързани с организацията на лечебната и профилактична активност.

Публикацията се реализира в партньорство с посолството на Израел в София.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР