Държавата Израел и израелският народ имат пълната ни подкрепа, с

...
Държавата Израел и израелският народ имат пълната ни подкрепа, с
Коментари Харесай

Денков от Йерусалим: Израел има пълната ни подкрепа, с вас сме

Държавата Израел и израелският народ имат цялостната ни поддръжка, с вас сме. Тази позиция изрази министър председателят акад. Николай Денков по време на срещите си с министър-председателя на Държавата Израел Бенямин Нетаняху и президента Исаак Херцог в границите на еднодневна аудиенция в Йерусалим, осведомиха от държавната пресслужба. Част от водената от премиера делегация е и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

" Знаем какъв брой са сложни времената през днешния ден и по тази причина сме тук. Всички бяхме шокирани от терористичните офанзиви, които убиха толкоз доста почтени хора в Израел “, съобщи министър-председателят на България пред израелския си сътрудник Нетаняху. Той увери президента на Израел Исаак Херцог, че страната ни би оказала филантропична поддръжка с всичко належащо, в това число и с изпращането на медицински експерти. " Можете да разчитате на нас ", съобщи Денков.

Министър-председателят акцентира какъв брой е значимо всички заложници да бъдат освободени допустимо най-скоро, а преди този момент Международният комитет на Червения кръст да получи неотложен достъп до тях. " Оценявам напъните ви да отбраните живота на почтените хора. По време на днешните полемики видях, че вършиме всичко допустимо при тези сложни условия ", сподели още той.

България е мощно загрижена за протичащото се в Ивицата Газа, знае какъв брой сложна е обстановката в района и какъв брой е значимо развиването на войната за опазването на мира. " Разбираме вашите права да отбраните Държавата Израел и народа си. Имате цялостното право да се борите против терористите, тъй като това, което направиха, е невъобразимо. " Хамас " и цялата му военна и административна конструкция би трябвало да бъдат изкоренени, тъй като в противоположен случай няма да има дълготраен мир ", съобщи още Денков.

Министър-председателят и президентът на Държавата Израел благодариха на българския министър председател за непоколебимата поддръжка на България.

В рамките на визитата си в Йерусалим министър председателят се срещна и с родственици на отвлечени жители в Газа. " Ще създадем всичко допустимо, с цел да помогнем. Това е призрачен сън, хуманността е значима. Трябва да останем дружно ", обърна се към тях акад. Денков, откакто чу разказите им за протичащото се след началото на войната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР