Държавата и в България отпуска безвъзмездни пари за домакинствата и

...
Държавата и в България отпуска безвъзмездни пари за домакинствата и
Коментари Харесай

Горанов: Искате да разхвърляме с хеликоптер пари над жълтите павета, ли?

Държавата и в България отпуска безплатни пари за семействата и бизнесите в рецесията, като най-голямата сума е 1.5 милиарда лева за опазване на заетостта и приходите на безработните. Това стана ясно от изявление на финансовия министър Владислав Горанов в изявление за бТВ в сряда.

В последно време държавното управление е подложено на критика, че не раздава безплатни средства на жителите и компаниите с пари от бюджета.

" Как си показват хората безвъзмездните пари - да вземем един от държавните хеликоптери и да минем да разхвърляме едни пари над жълтите павета ", попита Горанов.

Той даде разнообразни образци за безплатно подкрепяне и грантове в рецесията – еднократната помощ за самотни родители, които не могат да работят, скица за дребни предприятия, мярка за хора с орязани заплати.

" Нашите ограничения, в случай че се сравнят като дял от Брутният вътрешен продукт, ще са съпоставими с страните от нашето равнище ", сподели Владислав Горанов. Той посочи, че не може да се мисли за вид помощи за всички, както се прави в Съединени американски щати или Германия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР