Държавата и тази година по всяка вероятност ще раздаде великденски

...
Държавата и тази година по всяка вероятност ще раздаде великденски
Коментари Харесай

Социалният министър с празнична финансова новина за пенсионерите!

Държавата и тази година по всяка възможност ще раздаде великденски добавки към пенсиите. Това стана ясно от думите на министъра на труда и обществената политика Бисер Петков в ефира на Българска национална телевизия.

Великденските надбавки ще се разискват на идното съвещание на Министерски съвет. Надявам се, че ще бъде взето решение за погашение на великденски надбавки. Конкретните параметри на това решение ще бъдат обсъждани на съвещанието, разясни Петков. Позицията на министерството е да се резервира обсега и размера на великденските добавки, които ще се изплащат на пенсионерите, до откритата линия на беднотия, сподели още общественият министър.

Броят на хората с уврежданията в България не е дребен. Това, което актуалното държавно управление съобщи, че промяната ще протече на два стадия. Първо, нормативна смяна на наредбата за здравна експертиза, която има за цел да ограничи непозволеното потребление на права. Това, доколкото знам, е в подготовка от страна на Министерството на здравеопазването, сподели Бисер Петков. Другото, което предложихме, е независима оценка на трудоспособността на хората с увреждания. Те имат потребност от благоприятни условия за трудова интеграция и нужната финансова поддръжка за лекуване на болесттите, които имат, стана ясно още от думите на министъра.

Прочети повече Всички институции за деца с увреждания са закрити. Сега децата с увреждания са в центрове за настаняване от фамилен вид. Случаите, които имаме, не трябва да хвърлят сянка за това, което е реализирано. Коренно ще се обнови нормативната база след случаите, които бяха изнесени при започване на годината за Габрово. Трябва да се влага в квалификацията на личния състав и да се даде предпочитана обществената работа с децата, счита министър Петков. По думите му след навършване на пълноправие децата би трябвало да намерят своята реализация, а не да остават в другите форми на услуги, които страната предлага.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР