Държавата е дала 5 милиона лева, за да подмени 7500

...
Държавата е дала 5 милиона лева, за да подмени 7500
Коментари Харесай

Знак „Стоп“ е най-краден у нас

Държавата е дала 5 милиона лв., с цел да подмени 7500 бройки

Знак „ Стоп “ е измежду най-често изчезващите и подменяните знаци по републиканската пътна мрежа. Това оповестиха от пътната организация по отношение на наше питане за качеството и поддръжката на знаците по главните пътища, предава „ Телеграф “.

През 2022 година организация „ Пътна инфраструктура “ e вложила над 4,9 млн. лева за пътна сигнализация. За тези пари са инсталирани 7520 броя знаци, измежду които сменени амортизирани знаци, както и новопоставени. Втората група главно се състои от знаци, които се слагат там, където предходните са изчезнали. Има и дребна част, които се слагат в пътни сектори, които за пръв път се пускат в употреба, предава dunavmost.com.

Подмяната на знаци касае всички групи, разказани в закона. Най-често в група А се подменят знаци за рисков завой. Те са едни от най-често изчезващите, а напълно неотдавна рейс с туристи от Бургас на връщане от Кавала се метна в канавка в Хасковско заради липса на тъкмо такъв знак. В група Б най-често подменяните знаци са „ Стоп “ и обърнатият триъгълник „ Пропусни движещите се по пътя с преимущество “. В забранителната група В най-подменян е знакът за възбрана за изпреварване и знакът за ограничаване на скоростта. Такъв е бил и вторият знак, липсвал при злополуката край Хасково. В група Г - наложителните знаци, най-подменян е знакът със стрелки за наложително прекосяване отляво или отдясно на знака.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР