Държавата да влезе на пазара на зърното и да изкупи

...
Държавата да влезе на пазара на зърното и да изкупи
Коментари Харесай

Държавата ще изкупува зърното, за да не бъде изнасяно

Държавата да влезе на пазара на зърното и да изкупи нужните за облекчаване на потребностите на българското население количества. По този метод земеделските производители ще могат да осъществят своята продукция, а въпреки това българските жители няма да имат терзания за неналичия на пазара у нас. Предстои да бъде конкретизиран механизмът, по който страната да закупува зърното, оповестиха от държавната пресслужба в петък след присъединяване на премиера Кирил Петков в изнесено съвещание на Консултативния съвет по зърното.

На срещата са участвали и министрите на финансите Асен Василев, на стопанската система Корнелия Нинова и на земеделието Иван Иванов. От страна на браншовите организации присъединяване в полемиката са взели представители както на зърнопроизводителите и зърнопреработвателите, по този начин и на животновъдите и търговците от бранша.

Разговорите по тематиката ще продължат на работна среща в Министерството на земеделието за уточняване на детайлите по налагащите се дейности.

Правителството има за цел да подкрепи българските земеделци, тъй че те да могат да създават освен първични материали, само че и артикули с висока добавена стойност, декларирал Петков. Той призовал представителите на бранша също да подават интензивно сигнали, в случай че имат информация за злоупотреби и нелоялни практики, което е в полза на всички страни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР