Държавата, чрез Агенцията по заетостта, финансира обучения по дигитални умения,

...
Държавата, чрез Агенцията по заетостта, финансира обучения по дигитални умения,
Коментари Харесай

Важно за варненци! Държавата финансира обучения по дигитални умения

Държавата, посредством Агенцията по заетостта, финансира образования по цифрови умения, научи Varna24.bg .

Вече е стартирал банкет на заявки за образование с ваучери за придобиване на цифрови умения по основна подготвеност (КК) 4 " Цифрова подготвеност “. Обучението ще бъде финансирано по Националния проект за възобновяване и резистентност.

В него могат да се включат безработни и заети лица, като фокусът ще бъде върху лицата в неравностойно състояние, тези без цифрова просветеност, лица от ромски генезис, лица с ниско ниво на обучение, с ниски/или без цифрови умения, по-възрастни лица и други.

Допустимите форми на образование са присъствена и отдалечена, като се планува погашение на стипендии и средства за транспортни разноски само за безработни лица, при положение на дневна присъствена форма.

Обучението ще се прави по образователна стратегия, одобрена от Министъра на труда и обществената политика. Продължителността му ще бъде не по-малко от 55 образователни часа за базово равнище (ниво 1 и 2 според DigComp[2])  и не по-малко от 45 образователни часа за приблизително равнище (ниво 3 и 4 според DigComp). Един учащ се има право да получи един ваучер за образование за придобиване на базово и един ваучер за приблизително равнище на цифрова подготвеност, като придобиването на приблизително ниво на цифрови умения ще става след добито базово ниво.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР