Дария Касаткина даде сериозна заявка за успех в началото на

...
Дария Касаткина даде сериозна заявка за успех в началото на
Коментари Харесай

Безупречна: Шампионката от Сан Хосе затвърди отличните си изяви и триумфира в Гранби!

Дария Касаткина даде сериозна поръчка за триумф при започване на сезона твърди кортове, откакто ознаменува с купа мощната си седмица на шампионата в Сан Хосе, където по пътя към триумфа си се оправи с Паула Бадоса, Арина Сабаленка и Елена Рибакина. Добрите игри за рускинята след това бяха помрачени от ранни провали в Торонто и Синсинати, но тя през тази седмица в навечерието на US Open още веднъж подсети за себе си на конкуренцията в Гранби, където се включи като топ сложена и записа редица безапелационни победи по пътя към финала. В мача за оценката представителката на международния топ 10 срещна някогашната номер 20 Дария Савил, като изнесе следващата си лекция на корта в канадския град и след близо два часа игра завоюва шестата си WTA купа в кариерата - 6:4 6:4.

Началото на конфликта донесе със себе си голям брой завладяващи мигове, които съпроводени от непрекъснатите офанзиви на двете тенисистки при размените от главната линия означаваха три поредни пробива, от което в печеливша позиция излезе топ поставената и взе ранен превес от 4:1. Савил обаче резервира високото си ниво и дочака своя късен късмет в деветия гейм, когато с помощта на груби неточности от съперничката понижи изоставането си, но контра атака на Касаткина в идните минути ѝ донесе рибрейк и тя се приближи на единствено сет от трофея в канадския град.

Австралийката бе покрай това да започва по летящ метод с пробив втората част, само че международната номер 10 показва за следващ път уменията си в предпазен проект, като отрази брейкбол и употребява импулса в представянето си, с цел да се поздрави с брейк, повеждайки сходно на по-рано в срещата с 4:1. Развитието на сета след това се оказа аналогично с това на предходния, откакто Савил от елементи редуцира пасива си, връщайки пробива, само че мигновен рибрейк разреши на шампионката от Сан Хосе да сервира за купата, когато тя не устоя на напрежението и още веднъж съобщи началния си удар. Касаткина в този миг съумя да загърби случилото се в подаването ѝ и след над 10-минутна борба при сервиса на някогашната номер 20, то рускинята оползтвори петата си шампионска точка и подвигна трофея на шампионата в Гранби.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР