Дарителската кампания Операция „Жълти стотинки” започва поредното си осмо издание

...
Дарителската кампания Операция „Жълти стотинки” започва поредното си осмо издание
Коментари Харесай

Операция „Жълти стотинки“ с нова кауза - децата с множествени увреждания

Дарителската акция Операция „ Жълти стотинки” стартира следващото си осмо издание с нова идея. Тази година акцията ще набира дарения в помощ на деца с множествени увреждания. Даренията ще бъдат ориентирани към „ Център за вяра “ в София, който дава дневна грижа и образование на деца с увреждания. Средствата ще бъдат вложени в обезпечаване на спомагателни рехабилитатори към Центъра и в развиването на стратегия „ Мобилен терапевт”. Това ще увеличи качеството на грижата за децата, ползващи Центъра, и ще даде повече независимост на техните близки денем. По този метод дарителската акция ще облекчи живота освен на десетки деца с множествени увреждания, само че и на техните фамилии, които постоянно се трансформират в заложници на заболяването.
Операция „ Жълти стотинки “ е самодейност на VIVACOM , а тази година главен сътрудник на акцията е фондация „ И аз мога”.
Мотото на акцията е: „ Твоето ресто връща вяра за децата с увреждания и техните фамилии “. Ако успее с задачата си, тя ще облекчи живота освен на десетки деца с множествени увреждания, само че и на техните фамилии, които постоянно се трансформират в заложници на заболяването. В доста случаи майката остава сама в грижата си за болното дете, а здравите деца биват принудени от събитията да пораснат преждевренно, поемайки грижите за своите братче или сестриче. Допълнителните рехабилитатори ще покачат качеството на дневната грижа за децата, ползващи Центъра, и ще дадат повече независимост на техните близки денем.
Началото на акцията бе обещано с Деня на баскетбола, проведен от bgbasket.com и viasport.bg на 17 септември. Средствата от билетите за спортното събитие бяха дарени за идеята от Българската федерация по баскетбол. Така Операция „ Жълти стотинки “ стартира задачата си с първична сума от 5 236 лв..
В акцията може да се включи всеки – както физически лица, по този начин и търговски обекти. Тази година основателят VIVACOM е осигурила спомагателен брой от специфичните касички за жълти стотинки, които могат да бъдат декларирани от всеки един търговец, без значение от обсега и типа на неговата активност – на имейл адрес [email protected].
Кампанията може да бъде подкрепена и със sms на къс номер 1415 или с позвъняване на телефон 0-900-5-14-15. Цената е 1 лев за всички клиенти на трите мобилни оператора в страната и 1,20 лева за клиентите на предплатени услуги. За по-големи дарения има обезпечена дарителска сметка: IBAN BG70TTBB94001528002490.

Операция „ Жълти стотинки” е национална дарителска акция на VIVACOM Fund, която към този момент 7 години поддържа обществени дела в името на децата. Тя се организира благодарение на десетки сътрудници и всяка акция стимулира стотици хиляди българи да дадат своя принос в нея. Олимпийският първенец Йордан Йовчев и чаровната певица Белослава за поредна година ще бъдат лицата на акцията, вярвайки, че със своя образец ще привлекат повече хора да подкрепят положителната идея.
VIVACOM и фондация „ И аз мога” благодарят на всички сътрудници за тяхната поддръжка, наблягайки, че няма дребна или огромна помощ. Всяка стотинка е значима за идеята.
Повече информация за акцията може да бъде открита на формалната страница на Операция „ Жълти стотинки “ във Фейсбук – www.facebook.com/Операция-Жълти-Стотинки, или на www.vivacomfund.bg.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР