Дарик радио Сливен и сайтът Дарик.бг получиха награда за точно

...
Дарик радио Сливен и сайтът Дарик.бг получиха награда за точно
Коментари Харесай

Дарик с награда от Националния фестивал на детската книга в Сливен

Дарик радио Сливен и уеб сайтът Дарик.бг получиха премия за тъкмо отразяване на деянията, включени в програмата на 26-я Национален фестивал на детската книга. На заключителна конференция през днешния ден шефът на Регионална библиотека „ Сава Доброплодни ” Росица Петрова връчи оценките. Тя благодари за своевременното информиране на обществеността за деянията и гостите на фестивала и за разпространяването на детската книга, както у нас, по този начин отвън страната.

Форумът се провежда за двадесет и шеста поредна година в Сливен от Регионална библиотека „ Сава Доброплодни ”, в партньорство с Министерство на културата, Община Сливен, Областна администрация – Сливен и други

Десет министър председатели на нови детски книги, осем представяния на български издателства, изложения, майсторски класове, конкурс за детски кукли, карнавално шествие, концерти, представления, теоретичен конгрес, гала по връчване на премията " Константин Константинов " са част от богата тридневна фестивална стратегия.



„ Над 7000 са участниците в разнообразни прояви от фестивалната стратегия “, разгласи Росица Петрова. Сред тях са и студенти в Международния конкурс за илюстрация, писатели, илюстратори, издатели, библиотекари, литературни критици, педагози и други В тридневния празник се включиха и стотици родители и доста доброволци.

„ За рекордния брой участници и посетители, макар дъжда и неприятното време, многочислените прояви, включени във фестивалната стратегия, остават като неповторимо прекарване с вълнението от срещите, с креативното себераздаване, с новите хрумвания, и най-много с откровената детска любов и неспокойствие “, разяснява шефът на Република България „ Сава Доброплодни ”.

Чуйте в аудиото…
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР