Дарени хранителни продукти ще бъдат раздадени в двете обществени трапезарии,

...
Дарени хранителни продукти ще бъдат раздадени в двете обществени трапезарии,
Коментари Харесай

Обществените трапезарии раздават дарени хранителни продукти

Дарени хранителни артикули ще бъдат раздадени в двете публични трапезарии, които обезпечават в делничните дни храна за хората в неравностойно състояние. Стоките към този момент са 3 000 кисели млека, едната от трапезариите в допълнение ще дава млечен десерт и зърнена закуска, заяви Таня Василева, шеф на дирекция “Социални действия ” към Община Варна. Социални услуги на територията на общината не престават да работят в обстановка на изключителни ограничения.

Домашният обществен патронаж обслужват 550 консуматори, на които се дава готвена и суха храна в домовете им, правят се покупки на хранителни артикули от първа нужда и заплащат сметки на потребителите. Служителите настаняват по неотложност самотни възрастни хора, за които няма кой да поставя грижи.

Център „ Домашна грижа “ и услугата „ Домашен асистент “ подкрепят ежедневния обичай на потребителите с разчистване на дома и подготвяне на храна в домашни условия. Лицата с тежки увреждания, с избрана първа група с непозната помощ, употребяват обществената услуга „ Лична помощ “, която дава опция за лични грижи в домашна среда за облекчаване на ежедневни потребности.

Приютът за краткотрайно настаняване на бездомни и обществено слаби лица продължава да обслужва консуматори в режим на наложително съблюдаване на предписанията на Националния действен щаб за битка с ковид и според издадените заповеди на кмета на община Варна.

Социалните услуги в общността, които в естествени условия дават почасова работа с потребителите /центрове за социална поддръжка, центрове за обществена рехабилитация и интеграция, дневни центрове/, са в режим на отдалечено действие, като правят съвещания по телефона или онлайн, в това число оказват психическа и обществена поддръжка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР