Дардов твърди, че е натопен Кадрите, които са пред вас

...
Дардов твърди, че е натопен Кадрите, които са пред вас
Коментари Харесай

Пловдивският фотограф, арестуван за педофилия, иска да се прибере при децата си, съдът го отряза

Дардов твърди, че е натопен

" Кадрите, които са пред вас не са композирани, режисирани и обработвани от мен, те не са мои, а на клиенти и аз нямам нищо общо с тях ". Това сподели в правосъдната зала известният пловдивски фотограф Димитър Дардов, представен от Трафикнюз.бг.

Той застана пред окръжните магистрати, с цел да апелира наложената му мярка за неотклонени „ задържане под стража ”, избрана от Районния съд преди седмица. Срещу фотографа са повдигнато две обвинявания – за блудничество с малолетна и за основаване и държане на нецензурен материали на лица ненавършили 18 години.

Защитата на Дардов бе поета от юрист Йордан Давчев, чието искане за допускане на разпит на дамата на обвинения бе признато от магистратите. Тя дефинира общата характерност на фотографа, като доста добра. Съпругата му съобщи, че той е извънредно грижлив татко, деликатен и грижата за децата е напълно негова.

„ От 2012 живеем дружно, първо в Англия, след това се върнахме в България. Имаме 2 момчета. Като човек е извънредно добър, съчувствен и обективен, а като мъж е гальовен, влюбчив и предан на фамилията си. Винаги се е стараел нищо да не липсва нито на мен, нито на децата, ” описа още дамата.

В пледоариите си прокурор Светослава Пенчева пожела потвърждаване на ареста на обвинения, а юристът му съобщи, че подобаващата мярка е „ домакински арест ”, а даже и „ подписка ”, с цел да работи от у дома. Юристът описа, че Дардов е купувал хард дисковете втора ръка и фотосите вътре са били на хора, които са останали на тях. По думите на юрист Давчев обвиненият е запазил фрагментите и ги отделил на обособен хард диск, тъй като „ били непознати ” и трябвало да ги пази.

„ Предоставил съм всичката налична техника, завел съм проверяващите до мястото където бяха, което е в гора и без регулация. Искам да се грижа за децата си и да мога да ги повеждам на градина. Ще спомагам с каквото мога ”, приключи известният фотограф. Още преди да влезе в правосъдната зала на въпрос дали е отговорен, обвиненият Дардов заяви- " изрично не ". След чуване на всички страни по делото, правосъдният състав счете, че най-адекватната мякра по отношение на фотографа се явява " задържане под стража " и по тази причина го остави за непрекъснато в ареста. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване!

 42-годишният фотографът бе задържан преди седмица, откакто при обиск, у него са открити нецензурен материали. В следствие са открити доказателства и за осъществени блудствени дейности със 7-годишно момиченце.

Установено е, че през 2021 година,  във вила на Върховръх, позната на Дардов оставила щерка си да я гледа. Според обвиняването, фотографът се е възползвал и е блудствал с детето.

Той е притеглен като обвинен и за това, че на 10 октомври 2023 година в жилище в Пловдив е държал за себе си фото и видеофайлове, представляващи нецензурен материали, за които са употребявани лица, ненавършили 18-годишна възраст.

По искане на прокуратурата Районен съд го е задържал под стража, което решение се апелира сега пред въззивната инстанция.

Разследването по случая е извършено от чиновници на Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ под надзора на Районна прокуратура-Пловдив.

Дардов бе измежду търсените фотографи в града, прочут е със сватбените и абитуриентските си сесии. В формалния си уебсайт оповестява, че е снимал над 1340 сватби в България и чужбина. Не крие обстоятелството, че е снимал и 11 сватбени тържества на чиновници на Национална агенция за приходите. 

Записванията за абитуриентските фотосесии за така наречен " Клас на Дардов " се вършат година по-рано. Занимава се и с портретна снимка.

Според информация на TrafficNews Дардов е поставял скрити камери в съблекални и сервизни пространства по време на сватбените тържества, които е заснемал. Младоженци, които не се възползвали от услугите му, били посетени от Национална агенция за приходите, след сигнал от фотографа за нелегално добити средства. 

Полицаи, профилирани в следствие на киберпрестъпления, търсят и други нецензурен материали, снимани от фотографа. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР