Дара Маслева от Панагюрище е само на 9 години, но

...
Дара Маслева от Панагюрище е само на 9 години, но
Коментари Харесай

Деветгодишната Дара два пъти дарява коса за онкоболни

Дара Маслева от Панагюрище е единствено на 9 години, само че към този момент два пъти е дарявала косата си за перуки за онкоболни. На 23 ноември момиченцето с наслада се елементарни с хубавите си плитки, дълги 32-33 см. Сама изявява предпочитание да го направи – както в този момент, по този начин и първия път, описа нейната майка Петя Кабланова.

Вдъхнови я тежката битка на друго момиченце, дъщеричка на наше приятелско семейство, споделя Петя. Дара изиска да помогне по този метод, да покаже на приятелката си, че не е сама. Изчакахме косичката да порасне задоволително, отрязахме я и я дадохме за перука. Още в същия миг Дара сподели че ще направи това и за други заболели и ето – резултатът е налице.

Този път няма съответен избор, само че нежните кичури и в този момент ще бъдат дадени за перука на дете. Преди две години създали жеста посредством известния център „ Дара Хелп “, в този момент обаче се оказало, че там сега не събират, имали задоволително. Не се отказали, намерили друга майсторка на перуки, която подарява труда си за идеята. Малката благодетелка занапред е решена да дава косичката си и отсега нататък.

Жестът й трогна хората в родния й град, които разясняват, че тя е едно малко Панагюрско богатство. Така счита и Петя. За дъщеричката си споделя, че е слънчево и любвеобилно дете с огромно сърце. Третокласничка е. Тренира плуване и триатлон. Има сребърни и бронзови оценки от републикански шампионати. Занимава се и с пеене, само че единствено за свое наслаждение. Отличничка е в учебно заведение и мечтое да стане ветеринар, с цел да оказва помощ на животните да не страдат. Друга нейна фантазия е да направи подслон, където да прибира бездомните четириноги.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР