Дара МАСИКОТ*Foreign AffairsБез увеличаване на западната военна помощ и сериозна

...
Дара МАСИКОТ*Foreign AffairsБез увеличаване на западната военна помощ и сериозна
Коментари Харесай

Времето на Киев изтича

Дара МАСИКОТ*
Foreign Affairs
Без увеличение на западната военна помощ и сериозна смяна в тактиката на Киев, позицията на Украйна на бойното поле ще продължи да се утежнява, до момента в който не доближи сериозна точка, може би до лятото. При сегашните темпове, когато потребностите на Украйна от муниции и жива мощ не се задоволяват, украинските елементи ще стартират да се изтощават, което ще направи съветския пробив действителна опция.
Но в този момент не е време за обезсърчение, а за незабавни дейности. Руските сили имат уязвимости, които могат да бъдат употребявани, и преимущества, които могат да бъдат понижени с течение на времето, само че единствено в случай че Украйна получи това, от което се нуждае в този момент.
Русия има предел както на броя на хората, които може да активизира, по този начин и на количеството съоръжение и муниции, които може да създаде. Този предел може да бъде доближат до 2025 година Но в случай че фронтът се срине по-рано, още тази година, всичко това няма да има значение.
Затова незабавно би трябвало да се създадат три сложни и непопулярни неща: нова готовност в Украйна, внезапно увеличение на доставките на муниции от Запада, създаване на нови отбранителни линии...

* Cтарши помощник в „ Програма за Русия и Евразия “ към Фондация „ Карнеги за интернационален мир “. Експерт по проблемите на защитата и сигурността. Има магистърска степен по национална сигурност и стратегически проучвания във Военноморския лицей на Съединени американски щати, както и бакалавърска степен по съветски език и литература, война и защита в Университета на Северна Каролина
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР