ДАНС удари днес контрабандният канал на Кокорчовците“ през Хасково, който

...
ДАНС удари днес контрабандният канал на Кокорчовците“ през Хасково, който
Коментари Харесай

ДАНС удари контрабандния канал на „Кокорчовците“ през Хасково

ДАНС удари през днешния ден контрабандният канал на „ Кокорчовците “ през Хасково, който действа от години и обслужва хора от върховете на „ Промяната “.Ударът на родното ФБР стигна до върховете на организация „ Митници, директно подчинена на финансовия министър в оставка Асен Василев, като домовете и офисите на назначената от него шефка Петя Банкова и заместника й Людмил Маринов бяха обискирани от ДАНС и новата антикорупционна комисия.

Банкова бе закарана на разпит там и по неофициална информация е арестувана.
Операцията на родното ФБР е по необходимост и е почнала рано сутринта в хотел „ Маринела “, където са арестувани Марин-Димитров-Иарата- и синът му, колата им обискирана от сътрудници на ДАНС.

Според разнообразни изявления в медиите задържаният Димитров е човек на Васил Божков-Черепа и контрабандиста Николай Николов-Паскал. Димитров носи прозвището Иарата, тъй като е бил началник на локалния клон на ИАРА-Хасково.

Димитров е в доста близки връзки с някогашния вътрешен министър Бойко Рашков и съпредседателя на „ смяната “ Асен Василев.

фотография: Задържаният наследник на Иарата, в дъното вляво, зад Кирчев, Бойко Рашков и Аз съм Наско на избирателен протест през есента на 2022 година в Хасково/ breaking.bg

 

През септември 2022 година по време на следващите изключителни парламентарни избори синът на Иарата бе засечен на предизборна среща в центъра на Хасково в компанията на кандидат-депутатите Бойко Рашков, някогашният министър на културата в кабинета на Кирил Петков Атанас Атанасов-„ Аз съм Наско “ и ексшефът на Националната полиция Венцислав Кирчев, назначен на високия пост от Рашков. Кирчев прави шеметна кариера от началник на РПУ-Черноочене, през шеф на ОДМВР-Хасково до шеф на ГНДП.

Той и заместника му Дулев се орезилиха с противозаконния арест на Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов. След свалянето на държавното управление на Петков Кирчев напусна незабавно полицията и стана претендент за народен представител от Политическа партия, само че не бе определен.

Според неофициална информация за издигането на Кирчев, доверено лице на Иарата, Васил Божков и Паскал на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков са платени 500 000 лв., с цел да може мафията да си има собствен човек за началник най-голямата основна дирекция в Министерство на вътрешните работи.

Както Breaking.bg писа преди седмица Асен Василев е с съществена виновност за неуспеха на договарянията за ротация сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Защото с изключение на останалите претенции е настоявал- за шеф на ОДМВР-Хасково да бъде върнат Недан Хаджиев, в този момент чиновник на БОП-Хасково.

Според изявления в медиите Хаджиев е обвързван с контрабанда на цигари, в която водеща фигура е въпросният Паскал, както и с хора на Черепа. Твърди се, че опъвал чадър над трафика на мигранти. Публикации го свързват като съсобственик на хасковското заведение „ Плаза “ с Иван Каракачана и Димо Златаря и че неотдавна са закупили парцел за над 2 милиона лв. в центъра на Хасково. Твърди се, че по тази тематика има сигнали и отчети във „ Вътрешна сигурност “ и ДАНС, в които всичко е изтъкнато, само че се прикрива.

По време на задържането на Иарата в София сътрудници на ДАНС са атакували жилищата на някогашни и сегашни митничари в Свиленград.

Разследването е за контрабандния канал на „ Кокорчовците “ за незаконен импорт на цигари и алкохол от Турция и Гърция през България.

Защо Асен Василев брани на амбразурата Агенция „ Митници “?

Уплашеният Асен Василев се хвърли на амбразурата да пази назначената от него Банкова. Обаче изказванията му се разминават с истината.

Петя Банкова не схваща нищо от митници. Тя е някогашен чиновник на отдел „ Анализи “ в ДАНС и е назначена на неуместната служба „ изпълнителен шеф “ в организацията с протекциите на някогашният й шеф Павел Тонев, прочут като „ аленият касиер “ от времето на Тройната коалиция.
Всъщност Асен Василев, който сякаш щеше да „ реформира “ митниците и Национална агенция за приходите като ги слее, е съумял да смени началниците на всички митници през последния месец-София, Варна, Бургас и Пловдив, както и началниците на смени на трасетата на най-рисковите гранични пунктове-Калотина, Лесово и Капитан Андреево.

Навсякъде са назначени фрагменти от времето на Тройната коалиция, най-вече хора на митичните по това време митничари-контрабандисти Митьо Прасето, Асен Дебелия и Румен Цайса.

Според осведомени това е направено за събиране на черни пари за предизборна акция. Стигнало се до парадокса „ тежка митница “ като Пловдив да бъде управлявана от някогашен чиновник на общината. Между другото обещаният от Асен Василев „ екип “, който ще слива Автомагистрала и Национална агенция за приходите, не съществува.

Иначе няма пояснение неистовият напор на Василев да управлява Хасково и Капитан Андреево в частност.

Според изявления в хасковски медии финансовият министър катастрофира точно на път за родния си град за среща с въпросния Хаджиев и митничари от Капитан Андреево.
Големият необут в интонации канал през Хасково ексмитническият шеф Асен Дебелия, директно обвързван с кръга „ Монтерей “, Братя Велчеви, съветската ВТБ, Валентин Златев.
С него и за него са работили Паскал, Иарата и останалите от канала.

За съществуването на този канал са подавани сигнали до разнообразни институции от Григор Здравков от Българска легия „ Антимафия “ до президента Румен Радев, Кирил Петков като министър председател, Бойко Рашков. Единият от тях е от май 2021 година, само че по тях не е свършено нищо.

Автор: Стефан Ташев, breaking.bg

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР