Дано Европа успее да разграничи кой протест за какво е.

...
Дано Европа успее да разграничи кой протест за какво е.
Коментари Харесай

За Лиляна Павлова днешните протести са като да се оплачеш на арменския поп

Дано Европа успее да разграничи кой митинг защо е. Това е малко като да се оплачеш на арменския поп ". С тези думи министърът на българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова разяснява пред Би Ти Ви днешните девет митинга, които ще се проведат в София. Всички те съответстват с формалното разкриване на председателството, което ще стане довечера в Народния спектакъл " Иван Вазов ".

Според нея недоволствата засягат вътрешни проблеми и в този момент не бил моментът да се стачкува. Тя посочи, че надали някой от идващите през днешния ден в България европейски политици ще се изненада от митингите, защото такива имало във всяка една страна.

" В Европа споделят, че това е наш вътрешен проблем и тях не ги касае. За тях е значимо да се оправим добре с европрдседателството. Не може и не би трябвало да се занимаваме с тези местни проблеми. Сега би трябвало да обединим всички 28 членки на Европейски Съюз ", добави тя.

Павлова сподели още, че е време да се спре споменаването на думата корупция всеки ден в телевизионните студия. По думите ѝ по този начин " ние сами се принизяваме ". Според нея би трябвало да се приказва по какъв начин да се преодолее този проблем.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Европредседателството (51)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР