Данни на Регионалната здравна инспекция в Пловдив показват, че 33.3%

...
Данни на Регионалната здравна инспекция в Пловдив показват, че 33.3%
Коментари Харесай

Всеки трети аборт е след първото дете

Данни на Регионалната здравна ревизия в Пловдив демонстрират, че 33.3% от прекъсналите бременността си са майки на две деца. Веднага след тях се подреждат дамите, които към този момент имат едно дете и не желаят да раждат второ, съобщи "Монитор ".

30,6% от тях са създали аборт по избор в лечебните заведения в Пловдив и района през предходната година.

"Най-много аборти се вършат сред 18 година и 28 година тъй като това е времето, в което дамите мислят за обучение или кариера “, изясни Тинчев.

Данни от Националната тактика за демографско развиване демонстрират, че през предходната година 16 340 българки са прекъснали бременността си по лично предпочитание. Статистиката демонстрира, че абортите през предходната година са намалели с над 1300 спрямо 2015 година

Според специалисти обаче спадът на прекъснатите бременности е недействителен. „ За разлика от държавните лечебни заведения, частните клиники не са длъжни да подават информация до Националния център по публично здраве и разбори.

Според лекари от държавните лечебни заведения абортите са се нараснали с към 30% “, съобщи Ивайло Тинчев.

Статистиката на Националния център по публично здраве и разбори демонстрира, че за деветмесечието на тази година 10 802 българки са поискали да не родят. 24 от тях са били девойки под 15-годишна възраст.

Данните демонстрират, че на всяка трета бременност у нас се пада по един аборт. През предходната година у нас са се родили 64 984 бебета, 59% от които са извънбрачни. Най-много деца в семейства на фамилни начала има във Видин и Враца, където 75% от бебетата са извънбрачни. На другия полюс са в Кърджали, където родителите на 38 на 100 от новородените нямат брак.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР