Дания ще предложи по-късно тази година четвърта доза ваксина срещу

...
Дания ще предложи по-късно тази година четвърта доза ваксина срещу
Коментари Харесай

Дания ще предложи четвърта доза ваксина срещу коронавирус на някои уязвими групи


Дания ще предложи по-късно тази година четвърта доза ваксина против ковид на старческите домове и на хората над 50-годишна възраст, съобщи Асошиейтед прес.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31657
Причината за това решение е повишението на случаите на разновидността на ковид BA.5 в Европа.

" През последните три седмици разпространяването на инфекциите се ускорява и поради това подхващаме дейности ", сподели министър-председателката Мете Фредериксен.

Тя добави, че бързите дейности имат за цел да се поеме грижата за по-възрастните хора и за уязвимите и по този метод да се предотвратят претоварването на лечебните заведения, локдауните и рестриктивните мерки, с цел да може стопанската система да продължи да действа.

Миналата седмица разновидността BA.5 беше причина за 59 % от позитивните случаи на ковид, а седмица по-рано инфектираните с този вид бяха 32 на 100, сподели здравният министър Магнус Хойнике.

Регистрираните през днешния ден нови инфекции в Дания са 1958, като приетите в болница са 249.

" Числата се усилват, само че все пак остават относително ниски спрямо това, което изпитахме преди време ", съобщи Хойнике, само че означи, че фактът, че разновидността е по-заразен, не значи, че води до по-тежко боледуване.

Четвъртата доза ще стартира да се инжектира на жителите на старешки домове от 15 септември, а от първи октомври и на лицата над 50-годишна възраст.

Според прогнозите на датските управляващи през есента реваксинация ще бъде препоръчана на към 2,5 милиона души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР