Дания ще предложи четвърта доза ваксина срещу коронавирус на най-уязвимите

...
Дания ще предложи четвърта доза ваксина срещу коронавирус на най-уязвимите
Коментари Харесай

Дания започва да предлага четвърта игла

Дания ще предложи четвърта доза ваксина против ковид на най-уязвимите си жители, защото е изправена пред рекорден брой нови случаи на болест поради разновидността Омикрон, съобщи Ройтерс.

Този ход идва, откакто законодателите в страната се съгласиха да облекчат рестриктивните мерки в края на седмицата , в това число да отворят още веднъж кината и концертните зали. Причината за смекчаването е, че въпреки случаите на Covid-19 да порастват, броят на хоспитализациите и смъртните случаи се стабилизира.

" Колкото по-разпространена е болестта в обществото, толкоз по-голям е рискът тя да доближи до най-уязвимите. Сега отваряме нова глава, а точно решението да предложим четвърта доза на най-застрашените жители " , разяснява датският министър на опазването на здравето Магнус Хойнике.

Европейската организация по медикаментите (ЕМА) изрази и съобщи, че няма данни в поддръжка на изгодата от този метод.

Друга страна членка на Европейски Съюз - Унгария, съобщи, че също обмисля използването на четвърта доза. В международен мащаб Чили и Израел към този момент започнаха да оферират такава.

От средата на декември в Дания се следи внезапно нарастване на броя на инфекциите (по над 20 000 на ден) , което наложи нови строги ограничения. Хоспитализациите и смъртните случаи обаче са на по-ниски равнища по отношение на предходната година.
 И Дания с нови Коронавирус ограничения за влизане в страната
И Дания с нови Коронавирус ограничения за влизане в страната

Тестът може да бъде PCR тест, изработен до 72 часа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР