Дания и Исландия регистрираха в понеделник рекорден брой случаи на

...
Дания и Исландия регистрираха в понеделник рекорден брой случаи на
Коментари Харесай

Дания и Исландия с рекордни дневни Covid случаи, Франция обмисля нови ограничения

Дания и Исландия записаха в понеделник рекорден брой случаи на COVID-19 през последните 24 часа, оповестиха здравните управляващи. Франция обмисля нови ограничавания за Covid преди упования скок на Омикрон, оповестява Агенция Франс Прес.

Дания надвиши 15 000 случая за първи път от началото на пандемията , достигайки 16 164 нови случая от неделя и седем смъртни случая. Досега в страната са регистрирани 726 071 инфектирани и 3 217 смъртни случая.

Междувременно в Исландия са регистрирани 672 случая от последната ежедневна актуализация , общо 24 340 от началото на пандемията. Няма нови смъртни случаи.

Очаква се френският президент Еманюел Макрон да разгласи нови ограничения за Covid в понеделник. Длъжностните лица предизвестиха, че лечебните заведения още веднъж рискуват да бъдат претрупани, откакто в събота бяха обявени рекордни 100 000 случая, най-високото на ден равнище във Франция от началото на пандемията преди близо две години.
 СЗО: Ситуацията с Омикрон бързо се утежнява
СЗО: Ситуацията с Омикрон бързо се утежнява

Броят на инфектираните се удвоява на всеки два-три дни...

Здравните специалисти пресметнаха, че броят на ежедневните случаи може да се усили бързо доникъде на януари , макар че милиони хора са получили бустерни ваксини през последните седмици.

Близо 3300 души сега са в интензивно лекуване, което още веднъж е над спешния предел от 3000, избран от управляващите за справяне с най-тежките случаи.

Една от ограниченията, които се преглеждат, е ограничението на здравния пропуск за Covid в страната, който се изисква за влизане в заведения за хранене, кина и други публични места, единствено до хора, които са изцяло имунизирани - и към този момент не за тези с неотдавна негативен тест.

Пропускът, както и негативен тест може да се изискват и за питейни заведения или кафенета без места за сядане и евентуално за нощни клубове, в случай че им бъде позволено да отворят още веднъж през януари след четириседмично затваряне, подредено на 6 декември.

Някои лекари предложиха полицейски час за новогодишната нощ , до момента в който група здравни служащи желаят да отсрочат връщането на учениците в учебните заведения след празниците, избрани за 3 януари.

Маските могат да се изискват и на открито , мярка, която към този момент е наложена в района Савоя във Френските Алпи и в други европейски страни.

Длъжностните лица приканват хората да не вършат празненства или огромни фамилни събирания през празниците , а към 22 милиона души от 40 милиона, които дават отговор на изискванията, са получили усилващи ваксини против Covid.
 Франция продължава да чупи Коронавирус върхове
Франция продължава да чупи Коронавирус върхове

Властите обмислят мерки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР