Даниил Медведев изпита известни затруднения в първия си двубой за

...
Даниил Медведев изпита известни затруднения в първия си двубой за
Коментари Харесай

Без капка милост: Медведев изнесе открит урок на Кецманович за малко над час в Аделаида

Даниил Медведев изпита известни усложнения в първия си дуел за сезона през вчерашния ден, когато трябваше да избавя цели 9 сетбола в първата част от мача си против Лоренцо Сонего, преди италианецът да вземе решение да се откаже във втория сет заради болежка в играещата ръка. През днешния ден обаче руснакът бе повече от безапелационен против втората ракета на Сърбия Миомир Кецманович, постигайки победен триумф с 6:0 6:3. Така някогашният номер едно продължава към четвъртфиналната фаза на шампионата в Аделаида, където го чака конфликт със сънародника му Карен Хачанов.

Световният №7 наложи своята доминация на корта още от началните минути на срещата с помощта на извънредно прецизното ориентиране на ударите си. Той напълно опустошаваше сервиса на балканеца, като още с ретура успяваше да поеме самодейността в разиграването и точките в неговия актив се трупаха една след друга. От своя страна, Кецманович не можеше да отговори на високото движение на игра, предлагано от противника, и в хода на сета съумя да завоюва едвам три точки на лично подаване, с което откриващата част отлетя в сметката на Медведев след единствено 28 минути игра.

В началото на втория сет сърбинът се отърси от първичния потрес и с времето стартира да придобива все по-голяма убеденост в ударите си, успявайки да остане равносилен на своя съперник. Възможности за пробив изцяло отсъстваха до осмия гейм, в който първенецът от US Open 2021 внезапно увеличи равнището си, с цел да реализира късен брейк, благодарение на който гейм по-късно затвори мача в своя изгода.

So far, so good
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР