Даниил Медведев е шампион на четвъртото издание на тенис турнира

...
Даниил Медведев е шампион на четвъртото издание на тенис турнира
Коментари Харесай

Медведев вдигна трофея в „Арена Армеец“

Даниил Медведев е първенец на четвъртото издание на тенис шампионата София оупън. Руснакът надигра с 6:4, 6:3 Мартон Фучович (Унгария) в борбата за купата пред съвсем цялостните трибуни на „ Арена Армеец “. Това е четвърта купа в кариерата на 22-годишния руснак, който е 16-и в ранглистата на АТП.
 Снимки: Юлиан Тодоров.  image00004  image00005  image00006  image00007  image00008
Финалът стартира доста оспорвано като двамата противници печелеха геймовете при собствен сервис до 3:3. В седмия гейм обаче Медведев сподели за какво беше апетитен за любимец, като с мощна игра от главната линия провокира серия неточности от ракетата на унгареца. Така се стигна до първия пробив, само че руснакът не съумя да се възползва от момента. Още в идващия гейм Фучович на собствен ред проби подаването му и изравни. Медведев обаче продължи да постанова високо движение и трайно разколеба играта на унгареца. Нов пробив за 5:4 и безапелационен сервис гейм му донесоха първия сет.

Вторият беше надалеч по-лесен – пробив за 3:1 даде огромен задатък на руснака и той не го изпусна. Този път нямаше съмнения като в предния ден, когато Медведев позволи съмнение против Гаел Монфис (Франция) на полуфинала. Само след 1:20 часа на корта руснакът постави точка на спорта с нов пробив, с цел да вдигне първата си купа от началото на годината.

„ Благодаря на България за този шампионат, продължавайте да го вършиме – съобщи новият първенец. – Изиграх положителни мачове и изкарах прелестна седмица тук, уповавам се да се върна идната година. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР