Даниела Белчева е вокалист и автор на песни. В ранна

...
Даниела Белчева е вокалист и автор на песни. В ранна
Коментари Харесай

Звуци на вълшебството: Елегантният джаз свят на Даниела Белчева

Даниела Белчева е вокалист и създател на песни. В ранна детска възраст постъпва в редиците на детска хорова школа " Добри Христов ", а по-късно в Хор на девойките и Женски камерен хор - Варна.

През 2020, след близо две десетилетия като вокалист на разнообразни музикални обединения отвън страната, Даниела следва своето предпочитание да трансформира персонални истории в музика и осъществя своя дебютен албум „ ACOUSTIC ME ”, където тя е създател на музиката и на текста на всички заглавия.

За барабанист в продукцията е поканен Димитър Семов, който изиграва решаваща роля за по-нататъшния път на певицата. Следва първия концертен план на Даниела - „ На Север от Изтока “ -, за чиято реализация са привлечени едни от одобрените имена на джазовата ни музикална сцена, а точно Милен Кукошаров - пиано и Михаил Иванов – контрабас. 

Милен Кукошаров е един от най-търсените български пианисти, аранжор и композитор, създател на музика за филми и театрални представления. 

Михаил Иванов е басист и контрабасист, участник и съидейник в голям брой планове, най-вече в областта на джаза и уърлд музиката. 

Димитър Семов е един от най-утвърдените барабанисти в страната, различим с неповторимите си барабанни сетове и високите си професионални умения в разнообразни музикални стилове.

Следват концерти онлайн с акустично звучене в пресечната зоната сред джаз, поп, и кънтри-фолк. В резултат на тази креативна колаборация, през 2022г. е осъществен вторият албум на певицата - „ SILVER BUTTON ”.

В началото на 2024 квартетът стартира работа по нов музикален материал, който следва да бъде осъществен като трети албум на Даниела Белчева - „ NAIVE ”. 

Гледайте ЕПИЗОД 27, в който Даниела ще ви води в нейния грациозен джаз свят.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР