Даниел Пенев работи като журналист, редактор и преводач от/на английски

...
Даниел Пенев работи като журналист, редактор и преводач от/на английски
Коментари Харесай

Даниел Пенев: В България има проблеми за решаване, които на Запад вече са решени | Е-кономика 29.11

Даниел Пенев работи като публицист, редактор и преводач от/на британски език. Автор е на „ Хората, които трансформират България “ 

и „ От нас зависи “. Негови публикации са оповестени в български и интернационалните медии като „ Клуб Z “, BBC Знание, TrueStory.bg, EurActiv.com и Balkan Insight и в уеб страниците на компании и неправителствени организации като „ Уча.се “, Bright Consulting, Сдружение „ Тук-Там “, Асоциация на европейските публицисти - България и Информационен портал за Неправителствени организации в България. Има бакалавърска степен по публицистика и политически науки и интернационалните връзки от Американския университет в България и магистърска степен по интернационалните връзки от Централноевропейския университет в Будапеща. 

 

" На мнение съм,че като човешки същества сме устроени да мислим, че при нас е най-зле и най-трудно. По света както и у нас има хора, които основават проблеми и хора които ги вземат решение. Вторите ги назовавам архитекти на смяната, те поемат отговорност и събират съидейници. Така те събират хора към себе си и се получава едно струпване. " това разяснява създателят на книгата " Хората, които трансформират България " - Даниел Пенев. 

 

Според създателя към този момент има струпване на положителни старания в България, като гостът акцентира дейностите на " Капачки за бъдеще ". 

 

" Въпросът е, дали броят хора, които вземат участие в такива начинания са задоволителни, с цел да се преборим с една друга отрицателна наклонност, а точно делението в политиката и корупцията, а също и разделянето САЩ-Русия. "

 

Пенев споделя, че сходно на будителите от Възраждането и през днешния ден имаме българи, които са учили или обитавали в чужбина, само че които се връщат назад в България с ноу-хау и предпочитание за смяна. 

 

" Много е значимо да отбележим, че те не са се провалили в чужбина, а имат избор дали да се върнат у нас, или да останат зад граница. Това са хора, които имат доста благоприятни условия, които са учили на топ места в най-хубавите страни, само че тук виждат поле за решение на проблеми, които на Запад към този момент са решени. "

 

Пенев счита, че в българските учебни заведения и университети за разлика от тези в чужбина, не учат младежите, че измененията зависят от тях.  

Авторът споделя и кои бизнесмени все по-активно работят в интерес на обществото с дарения и планове. 

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР