Дани Каназирева е фаворит за подгласник на Бойко Борисов в

...
Дани Каназирева е фаворит за подгласник на Бойко Борисов в
Коментари Харесай

Две листи в ГЕРБ се борят за Каназирева. Тя още мисли дали д...

Дани Каназирева е любимец за подгласник на Бойко Борисов в листата с кандидат-депутати на ГЕРБ в 16-и МИР Пловдив. По-рано през днешния ден локален уебсайт завъртя конспирация, като разгласи, че локалните структури на партията са свалили доверието си от Каназирева и тя няма да е претендент за народен представител в 17-и МИР Пловдив-област, където водеше листата в последните три издания на парламентарните избори. " Абсурд! Това са интриги. Никой не е свалял доверието от Каназирева.  Няма сходно решение нито на регионалното управление, нито на национално равнище ", разяснява пред " Марица " Георги Мараджиев, координатор на ГЕРБ за Пловдив-област.  

Самата Каназирева съобщи, че към момента не е решила дали въобще ще взе участие на изключителните избори на 2 октомври. 

Според информация на " Марица " обаче Каназирева ще е в листата на ГЕРБ в Пловдив. Засега й е препоръчано шестото място, само че не е изключено да бъде изтеглена и до второто, и то персонално от водача на партията Бойко Борисов. Според номинациите от Пловдив към този момент то е отредено за доцент Стефан Шилев, някогашен началник на Дирекция " Екология " в Общината и на РИОСВ-Пловдив. Шилев е непосредствен на градския водач Иван Тотев. Самият Тотев разгласи, че няма да взе участие в листите, само че продължава да дърпа конците под тепетата.

Негово е и предлагането за състава и подредбата на листата в 16-и МИР, което чака утвърждение от Борисов. Идеята на Тотев е Каназирева да получи шестото място и до момента в който работи за себе си в опит да мине напред с преференции, да добави гласове към общия резултат. Голямата цел на ГЕРБ е да си върне лидерската позиция в Пловдив, откакто на последните избори претърпя провали поредно от Има Такъв Народ и " Продължаваме промяната ". Каназирева обаче надали ще се съгласи да бъде част от такава тактичност, още повече че в ГЕРБ от години преференциите не се толерират. Тя посочи пред " Марица ", че до два дни ще вземе решение дали да взе участие на вота. 

В последна сметка, не е изключено макар интригите тя да остане отпред в листата за 17-и МИР.  „ Като лидер в региона Дани Каназирева има три следващи победи на парламентарни избори. Това е заслужен човек, който постоянно има място в политиката и може да бъде  водач на кандидатдепутатската листа  на ГЕРБ  не единствено в Пловдив-област, само че и  на други области в България.  Слуховете за свалено доверие не дават отговор на истината и са цялостна небивалица ”, разяснява Георги Мараджиев. Координаторът на ГЕРБ подсети, че на последните изключителни избори за 47-о Народно събрание в Пловдивска област ГЕРБ имаше по-добър резултат от този в Пловдив-град. Той добави, че кандидатдепутатската листа занапред ще се утвърждава в централата в София и ще се записва в 17-а РИК в понеделник. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР