Данъчният шеф Иво Стаменов, който ръководи отдела Фискален контрол“ в

...
Данъчният шеф Иво Стаменов, който ръководи отдела Фискален контрол“ в
Коментари Харесай

Около атентата срещу данъчния Иво Стаменов мирише много на нафта, бензин и интереси за стотици милиони

Данъчният началник Иво Стаменов, който управлява отдела „ Фискален надзор “ в Национална агенция за приходите, е ранен на три места – в рамото, гърдите и ръката. Борбата за живота му продължава. Килърите са стреляли съвсем от упор по джипа му БМВ Х5, написа в. " Стандарт ". Стаменов е бил издебнат от засада, по нормалния път, по който е отивал на работа.

На сегашния си пост Стаменов дава отговор за контрола върху придвижването на артикули с висок фискален риск. Работата му да следи търговията с горивата е една от версиите е една от версиите за стрелбата, съобщи депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Според осведомени Стаменов в последно време е проверявал сигнали за контрабанда на бензин и дизел.

В работата на отдела влиза още контрола върху плодове и зеленчуци. Дирекцията бе основана при започване на 2014 година за битка с измамите с Данък добавена стойност.

„ Не желая да встъпвам в детайлности по тази тематика. Интересите в енергетиката са доста по-големи – за стотици милиони. Повече, в сравнение с са тези акцизи “, разяснява Добрев.

Директорът на Столична полиция старши комисар Ивайло Иванов посочи, че по Стаменов са произнесени три изстрела. Единият е пробил предното стъкло, а другите – страничното.

Полицията сега работи по всички версии – от поръчково нападение до персонални претекстове. Има няколко души, които са станали очевидци на покушението, оповестиха още от Столична дирекция на вътрешните работи. Според източниците, нападателите са били „ с доста мрачно Рено Меган-Сеник “.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР