Данъчните запечатаха голям магазин за китайски стоки в търговски център

...
Данъчните запечатаха голям магазин за китайски стоки в търговски център
Коментари Харесай

НАП запечата голям магазин в Добрич

Данъчните запечатаха огромен магазин за китайски артикули в търговски център в Добрич. Причината са данъчни нарушавания, оповестяват от НАП-Добрич, представени от Българска телеграфна агенция.

Това е един от първите, оповестени в интернет страницата на Национална агенция за приходите в листата на търговци, по отношение на които се постанова насилствената административна мярка "запечатване ". Софтуерът на Национална агенция за приходите за отдалечено наблюдаване на касовите апарати е разкрил, че комерсиалният обект в центъра на Добрич регистрира нереално ниски обороти.

Данъчните са направили контролна покупка в магазина и са видели, че покупките не се отразяват на касовия уред, който има връзка с приходната организация. Те се издават на касови бележки от компютърна система с нефискален принтер.

За такива касови бележки, издавани на клиенти на магазина, има подадени тъжби в Национална агенция за приходите, показват от локалния офис на организацията.

Още през 2015 година данъчните са ревизирали магазина. Тогава са формирани седем акта за същото нарушаване.

Заради систематичните нарушавания на данъчните закони магазинът ще остане запечатан за оптимално планувания от закона период от 30 дни, осведомят от Национална агенция за приходите.

След това касовият уред на обекта ще бъде подложен под засилено отдалечено наблюдаване и при определяне на нови нарушавания още веднъж ще бъде наложена административната мярка "запечатване ".

От НАП-Добрич припомнят, че за всяка покупка на артикули и услуги против възнаграждение в брой би трябвало да се издава касова записка, на която в долния ляв ъгъл наложително би трябвало да е изобразена картата на България към показателя BG.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР