Данъчните облекчения за заведенията, които бяха въведени заради COVID пандемията

...
Данъчните облекчения за заведенията, които бяха въведени заради COVID пандемията
Коментари Харесай

Динкова: Ще отменим данъчната ставка от 9%, ако ресторантьорите не променят отношението си към клиентите

Данъчните облекчения за заведенията, които бяха въведени поради Коронавирус пандемията има възможност да бъдат отстранени през идната година. Затова предизвести министърът на туризма Зарица Динкова съсловните ресторантьорски организации. Причината – отношението на сектора към клиентите.

Причината за изразеното желание на министъра на туризма е позицията на ресторантьорския отрасъл. Те оповестиха през вчерашния ден, че ще съдят мъжа, популяризирал през седмицата видео в обществените мрежи, в което се вижда, че заплаща 490 лева за три пържоли в ресторант във Варна.

От КЗП прецизираха, че не цената на пържолата е проблем, а посочената цена за 100 гр. Цени за 100 гр. е възможно единствено за доста скъпи екзотични риби и други, които клиентът може да види онлайн и са въпрос на еднолично предложение към потребителя.

В публикувана позиция до медиите Динкова насочи апел към ресторантьорския отрасъл да намерения за смяна на „ държанието си във връзка с клиентите си, както и към по-отговорно отношение към облика на българския туристически артикул “.

„ В противоположен случай, ще ми е доста мъчно да защитя данъчните придобивки в бюджета за идната година, защото няма да мога да намеря причини и поддръжка за това в българското общество “, акцентира министърът на туризма.

„ Напомням, че обществото, против което тази асоциация намерено застава беше, и до през днешния ден е толерантно към ресторантьорския бранш, който губеше пари и клиенти в първите месеци на пандемията. За да ги подкрепи, страната – респективно всички ние – се лиши от многомилионни доходи, които останаха в притежателите на заведения “, добавя в позицията си Зарица Динкова.

Динкова е на мнение, че доста от членовете на съсловните организации не поддържат позицията на управлението си.

Намалена ставка на Данък добавена стойност от 9% употребяват сега туристическите, ресторантьорски и кетъринг услуги. Ставката е в действие до края на 2023 година Тя беше призната няколко месеца след началото на Коронавирус рецесията.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР