Данъчните алармират, че търговците не издават бележки на съборите.Фискалните инспектори

...
Данъчните алармират, че търговците не издават бележки на съборите.Фискалните инспектори
Коментари Харесай

Данъчните алармират, че търговците не издават бележки на съборите

Данъчните сигнализират, че търговците не издават бележки на съборите.

Фискалните инспектори на Национална агенция за приходите направиха инспекции в търговски обекти на събора в пловдивското с. Искра и фестивала на националната носия в гр. Жеравна, които се организираха през уикенда. Само за два дни данъчните са инспектирали общо 17 заведения, магазинчета, сергии и каравани.

Служителите на звеното за фискален надзор са открили 27 нарушавания - 10 в с. Искра и 17 в Жеравна, като те са свързани най-вече с неиздаване на касова записка, липса на фискално устройство и разминаване сред маркираните на касовия уред суми и наличностите в касата.

В рамките на контролната акция, чиновниците на Национална агенция за приходите са направили очевидни и секрети наблюдения, като в инспекциите се е присъединил и така наречен " скришен клиент ", посредством който несъмнено е открито, че част от търговците не издават документи за осъществените продажби.

" Национална агенция за приходите ще продължи да прави инспекции по събори, като няма значение от техния мащаб. Прави усещане, че в доста от тестваните обекти са установени повече от едно нарушавания, което не се дължи единствено на неведение на разпоредбите. Напомняме на търговците, че чиновниците на приходната организация са разполагаем да им разяснят по какъв начин се ползва законодателството, в случай че срещат компликации ", сподели зам.- изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Георги Димов, съобщи през днешния ден.бг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР