Дамите внасят различна и много желана гледна точка в строгия

...
Коментари Харесай

Microsoft иска повече жени в киберсигурността


Дамите внасят друга и доста мечтана позиция в строгия свят на технологиите. (снимка: CC0 Public Domain)

Има повече от 2,5 милиона отворени работни места в региона на киберсигурността по целия свят, споделя Microsoft, и, съгласно компанията, това следва да се схваща като знак, че „ в никакъв случай до момента не е било по-важно да се привлекат дамите в промишлеността “.

Насърчаването на повече дами да потърсят кариера в региона на киберсигурността е „ сериозно за задачата “ за попълването на тези 2,5 милиона отворени работни места по света и за справяне с световния дефицит на механически умения. Важно е да се върви към превъзмогване на разликата сред половете в киберсигурността, където неналичието на съществено наличие на дамите подхранва неравностойното възнаграждение и неналичието на поддръжка, уверен е Васу Джакал, корпоративен вицепрезидент по сигурността, сходството, идентичността и ръководството в Microsoft. Привличането на нежния пол дава обещание да разнообрази оперативното мислене, което носи своите изгоди в нововъведенията и рентабилността, съгласно Джакал.

През 2021 година дамите представляваха едвам 25% от международната работна мощ в региона на киберсигурността. Проучване, поръчано от Microsoft Security, откри, че 83% от респондентите имат вяра, че има доста благоприятни условия за кариерно развиване за дамите в киберсигурността. Ала 54% от дамите намират пристрастия и изкривявания на база пол, което води до неравно възнаграждение и поддръжка спрямо мъжете.

Убежденията, които водят до самоограничаване също би трябвало да бъдат прегледани, съгласно Джакал. Според проучването на компанията, мъжете са по-склонни от дамите (21% против 10%) да се усещат задоволително квалифицирани, с цел да аплайват за работа в региона на киберсигурността, като в това време дамите доста по-често считат, че мъжете се преглеждат като по-подходящи за някои софтуерни области.

„ Винаги съм считала, че киберсигурността е предопределение. Често съм била единствената жена или цветнокож човек на масата. И макар че съм се справяла с всяко предизвикателство, отправено към мен, от време на време съм се съмнявала в себе си и съм се борила със синдрома на самозванеца. Повечето от нас го вършат – изключително дамите. Важното е, че с времето намираме своя глас и се научаваме да приказваме. “

Изборът на кариера в киберсигурността е значим за дамите по редица аргументи, съгласно Джакал. Екипите за сигурност към този момент са под голямо напрежение заради дефицита на цифрови умения. Следователно включването на повече дами в промишлеността „ ще понижи доста дефицитите “.

Проучванията демонстрират също, че разнообразието е потребно за бизнеса – както във връзка с повишение на рентабилността, по този начин и откъм нововъведенията, тъй като внася нови хрумвания, вероятности и опит в организацията.

„ При всички тези безапелационни аргументи за поощряване на разнообразието, за какво има подобен дефицит на дами в киберсигурността? “
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР