Дамаск. Сирийската армия влезе в град Табка, провинция Ракка, който

...
Дамаск. Сирийската армия влезе в град Табка, провинция Ракка, който
Коментари Харесай

ТАСС: Сирийската армия влезе в контролирания от кюрдите град Табка

Дамаск. Сирийската войска влезе в град Табка, провинция Ракка, който по-рано бе под контрола на кюрдските въоръжени формирования, и се движи на север, предава ливанският ефирен канал Al Mayadeen. Все още няма публично удостоверение от Дамаск, предава РИА Новости .
Освен това публичната телевизия на Сирия оповестява, че армията на президента Башар Асад е достигнала обитаемото място Тел Тамр в северозападната част на провинция Хасака.
На 9 октомври президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган разгласи началото на интервенция „ Извор на мира “ в Северна Сирия против неразрешената в неговата страна „ Работническа партия на Кюрдистан “ (ПКК) и терористичната формация „ Ислямска страна “. В същия ден турската авиация нанесе удари по Рас ал Айн и други градове.
След това последва сухопътно нахлуване. В събота Анкара заяви, че турските военни и сирийската въоръжена съпротива са взели под надзор Рас ал Айн, а „ Анадолската организация “ популяризира информация за завладяването на Тал Абаяд.
В неделя в Дамаск взеха решение да разположат армията си на границата с Турция, с цел да оказват помощ на кюрдите. Правителствената армия към този момент стартира да трансферира сили в северната част на страната.
По-рано кюрдите бяха подкрепяни от Вашингтон, само че след началото на турската интервенция от там обявиха, че изтеглят своите сили. От Пентагона подчертаха, че „ не са подписвали “ да водят война с Анкара, с цел да пазят кюрдите. От ПКК възприеха това като нарушаване на договрките.
Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР