Дамаск. Президентът на Сирия Башар Асад е оценил високо съветското

...
Дамаск. Президентът на Сирия Башар Асад е оценил високо съветското
Коментари Харесай

ТАСС: Башар Асад е оценил високо съветските системи за ПВО след удара на САЩ по Сирия

Дамаск. Президентът на Сирия Башар Асад е оценил високо руското въоръжение, задействано при отразяването на ракетния удар на Съединени американски щати, Англия и Франция по Сирия. Това заяви в неделя депутатът от Държавната дума, заместител секретар на генералния съвет на „ Единна Русия “ Сергей Железняк след края на срещата на съветските депутати с Асад, предава ТАСС .
„ От позиция на президента това е била експанзия и ние споделяме тази позиция. Той се отзова високо за съветското оръжие, посочило предимство над оръжията на агресорите “, съобщи след срещата Железняк.
„ Вчера станахме очевидци на американска експанзия. И успяхме да я отразим със руски ракети, създадени през 70-те години. От 90-те години в американските филми демонстрират, че съветското оръжие е „ изостанало “. А през днешния ден ние виждаме кое в действителност е изостанало “, цитира думите на Асад депутатът Дмитрий Саблин.
Според данните на Министерството на защитата на Русия, напомня ТАСС, в събота по обектите на военната и гражданската инфраструктура на Сирия беше нанесен ракетен удар от самолетите и корабите на Съединени американски щати, Англия и Франция. Според информацията на ведомството, от 103 изстреляни крилати ракети, сирийските средства за Противовъздушна отбрана са съумели да смъкват 71. Ракетният удар са отразявали комплекси С-125 и С-200, „ Бук “, „ Квадрат “ и „ Оса “, създадени в руско време.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР