Дали ще го наричаме шепърдски или овчарски пай, това ястие

...
Дали ще го наричаме шепърдски или овчарски пай, това ястие
Коментари Харесай

Най-лесният овчарски пай

Дали ще го назоваваме шепърдски или пастирски къс, това ядене несъмнено има своите почитатели и в България. В тази публикация представяме рецепта на Delish.com за извънредно бърз и елементарен пастирски къс, който да приготвите вкъщи. 
Продукти:
1 1/2 кг картофи, белени
сол
4 с.л. разтопено масло
1/4 ч. мляко
1/4 ч. сметана
черен пипер
1 супена лъжица зехтин
1 огромна глава лук, нарязан
2 моркова, обелени и нарязани
2 скилидки чесън, смлени
1 ч.л. прясна мащерка
1 ½ кг. говеждо месо
1 замразен грах
1 замразена царевица
2 с.л. брашно
пилешки бульон
1 супена лъжица нарязан магданоз, за гарнитура
Приготвяне:
В огромна тенджера покрийте картофите с вода и прибавете изобилна щипка сол. Оставете да заври и гответе, до момента в който изцяло омекне, 16 до 18 минути. Отцедете и върнете в тенджерата. Намачкайте картофите до гладка примес. Добавете разтопено масло, мляко и заквасена сметана. Сложете сол на усет.
В огромен тиган загрейте масло. Добавете лука, морковите, чесъна и мащерката и гответе, до момента в който омекне, 5 минути. Добавете говеждо месо и гответе още 5 минути. Отцедете мазнината. Разбъркайте замразения грах и царевицата и варете още 3 минути. Подправете със сол и черен пипер. Поръсете месото с брашно и разбъркайте, с цел да се разпредели отмерено. Гответе още 1 минута и прибавете пилешки бульон. Оставете да къкри и оставете сместа леко да се сгъсти, 5 минути.
Поставете говеждото и от горната страна постоянен пласт картофено пюре и печете във фурната, до момента в който картофеното пюре стане златисто, към 20 минути. Гарнирайте с магданоз преди сервиране.
Единствено предлагаме да ревизирате дали хората, които ще опитат това отлично ядене, не са алергични към някоя от неговите съставки. 

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР